Couscous salade met warmgerookte zalm
Couscous salade met warmgerookte zalm
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 120 gr couscous
- 5 gr munt
- 3 dunne lente uien
- 300 gr warm gerookte zalm
- 10 cherry tomaatjes
- 2 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 bouillonblokje
Voorgerechten hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn. Met die gedachte maakte ik dit recept. Heerlijke salade van couscous met warm gerookte zalm. Die zalm is al onwijs lekker van smaak en past perfect bij deze smaakvolle couscous salade. Heerlijk snel recept!
Salade als voorgerecht
Tijdens de feestdagen staan veel mensen lang in de keuken, maar niet alle lekkere gerechten hoeven zoveel tijd te kosten hoor! Dit recept zit vol met heerlijke smaken en toch is het binnen 15 minuten klaar. Mijn advies is om echt lekkere moten warm gerookte zalm te kopen, die kwaliteit in vis proef je namelijk zeker terug. Dan is dit recept helemaal Kerst proof!
Leftovers als lunch
Of je het nu met leftovers doet of dit recept gewoon als lunch recept maakt, het kan beide. Zelf had ik nog een beetje over, dus koos ik ervoor om dit de dag erna als lunch te eten. JAMMIE! Dat was net zo lekker als de dag van te voren. Dit betekend automatisch ook dat je makkelijk de couscous een dag van te voren kunt maken. Handig toch?!
Bereiding
Stap 1
Wel de couscous in bouillon volgens de aanwijzingen van de verpakking. Voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe, dit voorkomt klontjes.
Stap 2
Snijd de cherrytomaatjes in 6 partjes, de lente uien in ringen en de munt fijn.
Stap 3
Wanneer de couscous klaar is, voeg je de tomaatjes, lente uien, munt en het citroensap er aan toe. Meng dit goed en verdeel over 4 glaasjes.
Stap 4
Verdeel de zalm in stukjes over de glaasjes met couscous
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link