Romige courgette pasta met garnalen

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 400 gr courgette spaghetti
  • 250 gr garnalen
  • 200 ml (plantaardige) room
  • 1 avocado
  • 2 el citroensap
  • 1  teen knoflook
  • 5 gr verse basilicum
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Dit lichte en koolhydraatarme recept is perfect voor als je even gezond willen doen, zoals velen prettig vinden in januari. Lekkere courgette pasta met gebakken garnalen, avocado in een roomsausje.

Licht en koolhydraatarm recept

Helemaal perfect voor de dagen dat je een lichte maaltijd wilt eten. Echter, je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 40-50 gram spaghetti per persoon toe te voegen, zodat het toch een iets meer vullende maaltijd is. Mijn vriend vindt namelijk alleen de courgetti een beetje te licht, dan heeft hij na een tijdje weer trek! Terwijl ik het wel eens fijn vind om een lichte maaltijd in de avond te eten. Zo hoef je niet twee verschillende maaltijden te maken en is er voor ieder wat wils!

Binnen 15 minuten op tafel!

Ja, echt! Ik had deze maaltijd binnen 15 minuten op tafel staan. Het is een snel recept, waarbij alleen het koken van de pasta wat langer kan duren. Begin daar dan ook meteen mee indien je dus spaghetti wilt toevoegen. Verder wil je juist de courgette pasta niet te lang verwarmen. Die je dit wel, dan is de courgette helemaal zacht en zit er nog maar weinig bite aan het gerecht. Smakelijk!

Bereiding

Stap 1

Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met 1 eetlepel citroensap.

Stap 2

Pers of rasp de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak ongeveer 30 seconden mee. Voeg hierbij de courgette pasta en roerbak 1 minuut.

Stap 3

Voeg hierbij de room en scheur de basilicum in reepjes en voeg erbij. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Stap 4

Serveer de courgette pasta met garnalen met de blokjes avocado.

Stap 5

Tip: roerbak de courgette écht kort mee, anders zal de courgette veel vocht verliezen en wordt het waterig. Wil je de courgette toch langer bakken en dus gaarder eten? Giet dan het overtollige water weg, voordat je verder gaat met stap 3, dus voordat je room toevoegt.

avocado hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen courgette pasta diner makkelijk & snel koolhydraatarm courgetti courgette pasta top favorieten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media