Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hollandse garnalen cocktail

Hollandse garnalen cocktail

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 50 gr Hollandse garnalen
  • 1 avocado
  • 2 limoenen
  • 50 gr mango blokjes
  • 5 gr munt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een amuse, hapje of voorgerecht; allemaal gelegenheden om dit recept voor een Hollandse garnalen cocktail met een twist te eten. De combinatie van Hollandse garnaal, mango, avocado en limoen is absoluut feestelijk. 

Feestelijk amuse of voorgerecht recept

Natuurlijk kun je dit recept ook buiten de feestdagen te eten, maar mocht je op zoek zijn naar een kerst recept dan is dit een goede optie. De Hollandse garnalen zorgen voor veel smaak en dat combineert heerlijk bij mango en romige avocado. De kleine smaakmakertjes zijn helemaal geschikt voor een feestelijk recept. Wist je ook de garnalen voor deze Hollandse garnalen cocktail gewoon uit de Noordzee komen en sinds begin dit jaar het MSC-keurmerk gekregen hebben? Oftewel de Hollandse garnaal wordt duurzaam gevangen.

Avocado voorbereiden

Wil je dit recept voorbereiden, dan maak je je misschien zorgen over de kleur van de avocado. Avocado wordt namelijk iets sneller bruin, maar door het toevoegen van een ruime hoeveelheid van limoen blijft de kleur mooi groen. Hierdoor kun je de amuse een aantal uurtjes van te voren bereiden en later serveren. Daarnaast zorgt de limoen in combinatie met de munt voor een heerlijke frisse smaak!

Hollandse garnalen cocktail

Geniet van deze heerlijk garnalen op verrassende wijze en stuur me zeker een berichtje om me te laten weten of je zoiets alleen met Kerst wilt eten, of het liefste iedere week.

Bereiding

Stap 1

Snijd de mango in blokjes.

Stap 2

Pel de avocado en snijd deze in blokjes. Leg deze blokjes in een kommetje en besprenkel met het sap van een halve limoen.

Stap 3

Halveer de tweede limoen. Maak de dressing door het sap van de halve limoen met de olijfolie te mengen en voeg peper en zout toe naar smaak. Snijd de andere halve limoen in plakjes voor de garnering.

Stap 4

Hak de munt helemaal fijn en meng door de dressing.

Stap 5

Neem twee feestelijke glaasjes en voeg hier de mango- en avocado blokjes in. Voeg de helft van de dressing er overheen, vervolgens de Hollandse garnalen en de overige dressing. Garneer eventueel met wat extra blaadjes munt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado vis & zeevruchten garnalen limoen voorgerechten hapjes & snacks amuse kerst oud & nieuw hapje hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴