Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ceviche met mango en avocado

Ceviche met mango en avocado

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 limoenen
  • 5 citroenen
  • 400 gr kabeljauw
  • 1 jalapeño peper
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • ½ groene paprika
  • 1 rode ui
  • snufje zout

Dressing:

  • 2 tl honing
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes verse munt
  • peper en zout naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ceviche is vis langzaam gegaard in limoen- en citroensap. In dit recept combineer ik het met mango, avocado en groene paprika.

Kookboek met Gezonde Wereldgerechten

Pssttt... Dit recept komt uit het 'Gezonde Wereldgerechten' kookboek en is mijn eigen recept. Voor mij is dit een perfect kerst recept, dus daarom komt het ook op JaimysKitchen.nl voorbij. Heerlijk fris gerechtje, helemaal geschikt als voor- of tussengerecht tijdens het kerstdiner. Lees snel verder voor het volledige recept!

TIP: 
Pas op met de jalapeño peper indien je niet van pittig houdt. In dit geval kun je minder toevoegen of de peper weglaten. Een rode peper, die minder pittig is, is ook een goed alternatief.

TIP:
Het is van belang dat de vis die je voor ceviche gebruikt erg vers is. Je kunt elke stevige vis kiezen, deze zijn allemaal geschikt voor het bereiden van dit gerecht.

Bereiding

Stap 1

Als eerste mag het stuk kabeljauw voor ongeveer 30 minuten in de diepvries. Hierdoor kun je straks mooie plakken snijden van de vis.

Stap 2

In de tussentijd pers je de limoenen en citroenen uit en snijd dunne ringetjes van de jalapeño peper en rode ui. Meng dit met een snufje zout.

Stap 3

Na 30 minuten haal je de kabeljauw uit de vriezer en snijd je deze in gelijkmatige plakjes. Voeg hier het sap aan toe, met de jalapeño peper en rode ui. Dit mag nu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. De vis is gaar wanneer hij wit kleurt en geen transparante stukjes meer heeft.

Stap 4

Om het gerecht af te maken snijd je de mango en avocado in plakjes en de groene paprika in kleine blokjes.

Stap 5

Ook de ingrediënten van de dressing mogen samen gevoegd worden. Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe ze bij de dressing.

Stap 6

Wanneer de vis gaar is, giet je het overgebleven sap voorzichtig af. Te zuur? Even kort water over de vis spoelen.

Stap 7

Laat nog even 30 minuten rusten en maak het bord op met de dressing, mango, avocado en blokjes groene paprika.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado mango vis & zeevruchten voorgerechten kabeljauw kerst diner

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴