Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan roomkaas met kruiden

Vegan roomkaas met kruiden

Ingrediënten

  • 150 gr rauwe cashewnoten
  • 2 tl edelgist vlokken
  • 3 tl citroensap
  • 1 tl appelcider azijn
  • 3 gr verse peterselie
  • 3 gr verse bieslook
  • 2 tl plantaardige melk
  • zout naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Roomkaas met kruiden, maar dan de vegan versie! Kan dat, jazeker. De basis van deze roomkaas zijn cashewnoten, deze geven een heerlijke romige smaak aan de 'kaas'. Benieuwd hoe ik dit gemaakt heb? Klik dan lekker door! 

Cashewnoten als basis

Cashewnoten zijn echt perfect om vegan kaas mee te maken. Eerder maakte ik al een vegan cashewkaas, deze keer maak ik een hele romige roomkaas met groene kruiden. Het vorige recept is populair, vandaar dat ik een variatie wilde maken. Roomkaas is een makkelijk variatie, want het is enorm snel gemaakt. Een simpel, maar enorm lekker recept dus! Omdat er cashewnoten in dit recept gebuikt worden, is het belangrijk dat je een krachtige blender gebruikt. Wees voorzichtig, want niet alle blenders kunnen dit namelijk aan!

Van broodbeleg tot romige saus

Waar gebruik je doe roomkaas dan voor? Dat kan dus echt voor elk gerecht waar je normale roomkaas ook voor gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke bagel met roomkaas en gegrilde groenten. Of een hele romige pasta saus met als basis deze roomkaas. Je zou in die laatste variatie ook knoflook toe kunnen voegen, erg lekker! Wees lekker creatief met dit basis recept en voeg ingrediënten toe naar je eigen smaak. Denk aan olijven, zongedroogde tomaatjes of de kruiden die jij lekker vindt!

Bereiding

Stap 1

Week de cashewnoten zo lang mogelijk in ruim water. Het liefst lauw water en ik week het altijd minimaal 2 uur.

Stap 2

Meng in de blender alle ingrediënten op hoge snelheid tot er een romige substantie ontstaat. Klaar is de roomkaas.

Stap 3

Tip: bewaar de roomkaas in de koelkast en dan kun je deze ongeveer 3-4 dagen bewaren.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks vegan roomkaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴