Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ravioli met gegrilde asperges

Ravioli met gegrilde asperges

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr asperges
  • olijfolie
  • 250 gr ravioli
  • 1 kleine prei
  • 5 gr peterselie
  • 30 gr boter
  • 1 citroen
  • een paar takjes tijm
  • zwarte peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pasta en asperges zijn een heerlijke combinatie, in dit recept met ravioli, prei saus en gegrilde asperges.

Hoe grill je asperges?

Dit kun je zowel op de BBQ doen of in een grillpan. Op de BBQ geeft dit natuurlijk extra veel smaak mee, zeker wanneer je met kolen de barbecue aansteekt. Onwijs lekker voor op een warme lente dag. Is het weer iets minder, dan kun je ook gewoon de grillpan uit de kast trekken. Daar krijg je ook die prachtige grill strepen van op de asperges. In dit recept heb ik de asperges met ravioli en prei geserveerd, maar gegrilde asperges met kalamata olijven dienen ook als een heerlijk bijgerecht. 

Lekkere gevulde ravioli

In dit recept kies ik voor gevulde pasta. In dit geval is het ravioli, die herken je aan de kussentjes. Kies voor een vulling die jij lekker vindt. In mijn geval was dit ricotta en spinazie, waardoor dit een vegetarisch recept is. Er zijn ook varianten van ravioli waarbij vlees in de pasta zit. Een variant met kaas is wel aan te raden in dit recept. Het gerecht wordt afgemaakt met een sausje van in boter gesmoorde prei. De prei wordt hierdoor heel zacht en mild van smaak. Samen een heerlijk lente recept, die je zeker gemaakt moet hebben zolang het asperge seizoen nog aanwezig is.

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en kook deze beetgaar in ongeveer 5 minuten. De asperges mogen nog een beetje bite hebben, want deze worden nog gegrild. Giet de asperges af, verhit een grillpan en voeg hier een beetje olijfolie in. Verhit de olie en grill de asperges tot er mooie grill strepen te zien zijn aan beide kanten. Dit kun je ook op de BBQ doen.

Stap 2

Hak peterselie fijn. Snijd de prei in ringen. Verhit de boter en bak de prei hier op laag vuur in, ongeveer 10 minuten. Voeg op de laatst de gehakte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Ris de tijm van de takjes en halveer de citroen. 

Stap 3

Kook de ravioli gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en voeg een beetje olijfolie toe aan de ravioli zodat het niet gaat plakken. Verdeel de prei over de ravioli, knijp de citroen uit over de ravioli en voeg de gegrilde asperges erbij. Verdeel de blaadjes tijm over het gerecht. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten asperge pasta vegetarisch diner prei lente ravioli asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴