Pindakaas overnight oats met aardbei

Ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 200 gr (soja) yoghurt ongezoet
  • 100 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl pindakaas
  • 6 -8 aardbeien

De pindakaas overnight oats oftewel havermout koud geserveerd zijn nog steeds favoriete ontbijtjes van mij. Lekker makkelijk, voedzaam en de smaak kun je telkens aanpassen. Een nieuwe favoriet is met kaneel, pindakaas en aardbeien.

Zelf een havermout ontbijt maken

Havermout is een een ingrediënt dat altijd voor een voedzaam gerecht zorgt, daarom perfect voor in de ochtend. Warme havermout is heerlijk, maar ook de koude variant blijft echt wel een favoriet van mij. Zo dus dit recept voor Overnight Oats. Je kunt de havermout een nachtje laten weken, maar eigenlijk is 10 minuutjes ook best voldoende.

Pindakaas en aardbeien

Deze combinatie is onwijs lekker, zeker met de toevoeging van kaneel. Echt een aanrader om eens te proberen hoor! Wees niet te riant met de pindakaas, want daar zitten veel vetten en calorieën in. Niet slecht hoor, maar gewoon niet mee overdrijven, naar mijn mening dan.

Alpro soja yoghurt

Dit is dus echt mijn meest favoriete yoghurt. Op het moment eet ik alleen plantaardige zuivel en die van Alpro blijft wel echt het lekkerst. Wat mij betreft dan het liefste de ongezoete variant. Deze kreeg ik toevallig laatst thuis gestuurd, dus ik gebruikte deze maar al te graag in dit recept. Als jij van normale yoghurt of kwark houdt, dan kun je deze natuurlijk ook toevoegen! Dit heerlijke receptje is perfect als snel ontbijt of om mee te nemen voor onderweg.

Bereiding

Stap 1

Voeg de havermout samen met kaneel, soja yoghurt en water en meng goed door. Laat dit 10 minuten tot een nacht weken tot de havermout zacht is.

Stap 2

Snijd de aardbeien in plakjes. En voeg de pindakaas, aardbeien en havermout samen.

zoet kaneel lunch ontbijt havermout pindakaas vegetarisch vegan overnight oats aardbei
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media