Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gemarineerde mozzarella balletjes

Gemarineerde mozzarella balletjes

Bereidingstijd: 10 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 200 gr mozarella balletjes
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 2 zongedroogde tomaat
  • 1 tenen knoflook
  • 10 gr gehakte verse kruiden (basilicum en peterselie)
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze mozzarella balletjes zijn smaakbommetjes door de heerlijke marinade. Een hapje dat snel gemaakt is en onwijs veelzijdig te gebruiken. Op de borrelplank, in een salade, bij de pasta of risotto!

Gemarineerde mozzarella als amuse, borrelhapje of bijgerecht

Deze smaakbommetjes zijn heel goed te serveren bij de borrel of als amuse/voorgerecht met een beetje knapperig brood. Maar, de mozzarella balltjes zijn ook heerlijk om bij de pasta of risotto te serveren. Je kunt spelen met de kruiden, zo is verse oregano of tijm ook lekker. Ook kun je kappertjes toegevoeg of olijven. Speel een beetje met de ingrediënten en laat een berichtje achter als je een lekker combi gevonden hebt!

Vind je favoriete recepten makkelijk terug

Er staan inmiddels zóveel recepten op Jaimy's Kitchen dat het wellicht moeilijk is om jouw favoriete recept terug te vinden? Daarom kun je nu makkelijk, snel én gratis een account aanmaken. Vervolgens kun je bovenin op het hartje klikken en zo wordt jouw favoriete recept op geslagen. Deze kun je makkelijk terugvinden in je account.

Bereiding

Stap 1

Voeg de olijfolie in een luchtdichte pot.

Stap 2

Hak de verse kruiden en zongedroogde tomaat fijn. Rasp het teentje knoflook.

Stap 3

Voeg de kruiden, zongedroogde tomaat, knoflook toe aan de olijfolie en breng op smaak met ruim zwarte peper en zout. 

Stap 4

Voeg de mozzarella balletjes toe aan de pot en meng de mozzarella balletjes goed met de gekruide olie. Laat een paar uur marineren.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

peterselie olijfolie vegetarisch basilicum hapjes & snacks mozzarella amuse oud & nieuw borrelhapje diner makkelijk & snel zongedroogde tomaat

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴