Pompoen Spread



Pompoen Spread
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr pompoen blokjes
- 1 tl tahini
- citroensap
- el e olijfolie
- peper en zout naar smaak
Vegetarisch broodbeleg saai? Totaal niet! Deze pompoenspread is heerlijk en onwijs simpel om te maken en er zijn maar vier ingrediënten voor nodig. Ook erg lekker om je broodjes in te dippen op een borrel plank, bijvoorbeeld met mini naanbroodjes.
Een gezonde vegetarische spread
Ik maakte deze spread alweer een tijdje geleden van pompoen blokjes die ik nog over had. Een hele pompoen is toch best veel, vind je niet? Vaak heb ik nog een beetje over. Dan is dit een perfect recept om het laatste beetje pompoen op te maken. Daarnaast is de spread natuurlijk ook erg lekker, dus je kunt het ook maken als je niet alleen maar een restje pompoen over hebt. Ook kun je goed de pompoen blokjes uit te vriezer gebruiken, geen probleem!


Bereiding
Stap 1
Kook de pompoen blokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de stukjes.
Stap 2
Wanneer pompoen gaar is laat je deze goed uitlekken. Prak de pompoen alvast een beetje en duw het vocht eruit dood de pompoen blokjes in een zeef te leggen.
Stap 3
Prak nu verder of mix de blokjes tot een glad geheel in de keukenmachine.
Stap 4
Voeg nu ook de tahini, citroensap, olijfolie, peper en zout toe naar smaak.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link