Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aardappel en pastinaak gratin

Aardappel en pastinaak gratin

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr pastinaak
  • 300 gr aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml (slag)room
  • 0.5 tl tijm
  • 75 gr geraspte kaas (liefst Gruyere)
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

In deze heerlijke aardappel gratin zit ook een gezonde seizoensgroente verstop: pastinaak! Een heerlijke toevoeging en samen een goede combinatie met smaakvolle Franse Gruyere kaas. 

Wat is pastinaak?

Patinaak een heerlijke wintergroente, die deze aardappel gratin een lekkere twist geeft. De structuur van de pastinaak heeft iets weg van aardappel en de smaak is licht zoet en anijsachtig. Pastinaak wordt gerekend tot de vergeten groenten, maar die zou zeker niet vergeten moeten worden! De smaak van de pastinaak past erg goed bij een iets pittigere, smaakvollere kaas zoals Gruyere of oude kaas. Wil je meer weten over pastinaak? Lees dan de blog: 'Alles over pastinaak'. Of klik verder voor andere recepten met pastinaak.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 185 graden.

Stap 2

Hak knoflook fijn en verwarm in een pannetje de slagroom met knoflook, tijm en breng op smaak met peper en zout. Laat niet koken, maar verwarmen.

Stap 3

 Schil de aardappelen en pastinaken en snijd in plakjes van iets minder dan een halve centimeter dik. Neem een ovenschaal en maak om-en-om laagjes pastinaak en aardappel. Voeg tussen elk laagje en paar eetlepels van de room toe.

Stap 4

Verdeel de kaas over de ovenschaal en gratineer ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of de aardappel en pastinaak gaar zijn en de kaas mooi goudbruin. Het kan zijn dat de ovenschaal iets langer nodig heeft, pas dan de kooktijd aan.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten aardappel kaas vegetarisch winter diner pastinaak herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴