Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kerst Recept: Stoofpeertjes met portsaus

Kerst Recept: Stoofpeertjes met portsaus

Bereidingstijd: 135 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 10 stuks Gieser Wildeman peertjes
  • 200 ml rode Port
  • 150 ml zwarte bessensap
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • water
  • 1 el tot 2 of maïzena
  • 2 el witte suiker

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze stoofpeertjes zijn echt hemels! Ik ben er echt gek op; de kleur is mooi, de smaak is intens en het is makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is tijd. Dit is een recept voor rode stoofpeertjes, ideaal als kerst dessert.

Stoofpeertjes als bijgerecht of dessert

De peertjes zijn veelzijdig te gebruiken. Ze zijn ontzettend lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij mijn konijn recept of een ander winters of kerst recept. Maar ook als dessert zijn de peertjes heerlijk. De saus kan worden ingekookt tot een siroop die je samen met de stoofpeertjes en een lekkere bol kaneelijs serveert. Opties voldoende, maar eerst die lekkere peertjes maken!

Bereiding

Stap 1

Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. Leg de peertjes in een diep pannetje.

Stap 2

Voeg de overige ingrediënten behalve de maïzena of allesbinder en het water aan het pannetje toe. Het is de bedoeling dat de peertjes onder staan, dus het water gebruik je alleen om het pannetje eventueel verder te vullen. De peertjes zullen ongeveer 2 tot 3 uur op een zacht vuurtje moeten stoven, dan zijn ze helemaal zacht, rood en smaakvol.

Stap 3

Wanneer de peertjes helemaal klaar zijn, haal even uit het pannetje om de vloeistof tot een siroop te koken. Zet het vuur iets hoger en roer in een apart kommetje een beetje maïzena met warm water. Voeg toe aan de saus en laat het goed door pruttelen. Wanneer de saus wat dikker wordt, is het klaar!

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet bijgerechten vegetarisch winter kerst stoofpeertjes vegan nagerechten port

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴