Kerst Recept: Stoofpeertjes met portsaus
Kerst Recept: Stoofpeertjes met portsaus
Bereidingstijd: 135 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 10 stuks Gieser Wildeman peertjes
- 200 ml rode Port
- 150 ml zwarte bessensap
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
- water
- 1 el tot 2 of maïzena
- 2 el witte suiker
Deze stoofpeertjes zijn echt hemels! Ik ben er echt gek op; de kleur is mooi, de smaak is intens en het is makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is tijd. Dit is een recept voor rode stoofpeertjes, ideaal als kerst dessert.
Stoofpeertjes als bijgerecht of dessert
De peertjes zijn veelzijdig te gebruiken. Ze zijn ontzettend lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij mijn konijn recept of een ander winters of kerst recept. Maar ook als dessert zijn de peertjes heerlijk. De saus kan worden ingekookt tot een siroop die je samen met de stoofpeertjes en een lekkere bol kaneelijs serveert. Opties voldoende, maar eerst die lekkere peertjes maken!
Bereiding
Stap 1
Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. Leg de peertjes in een diep pannetje.
Stap 2
Voeg de overige ingrediënten behalve de maïzena of allesbinder en het water aan het pannetje toe. Het is de bedoeling dat de peertjes onder staan, dus het water gebruik je alleen om het pannetje eventueel verder te vullen. De peertjes zullen ongeveer 2 tot 3 uur op een zacht vuurtje moeten stoven, dan zijn ze helemaal zacht, rood en smaakvol.
Stap 3
Wanneer de peertjes helemaal klaar zijn, haal even uit het pannetje om de vloeistof tot een siroop te koken. Zet het vuur iets hoger en roer in een apart kommetje een beetje maïzena met warm water. Voeg toe aan de saus en laat het goed door pruttelen. Wanneer de saus wat dikker wordt, is het klaar!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link