Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Romesco saus met groene asperges

Romesco saus met groene asperges

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr groene asperges
  • peper en zout
  • 70 gr zachte geitenkaas of feta

Romesco saus

  • 2 gegrilde rode paprika
  • 200 gr tomaat
  • 75 gr blanke amandelen
  • 1 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • een snuf chili poeder
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Romesco is een Spaanse saus, Catalaans om precies te zijn. De saus is gemaakt van paprika, noten, knoflook en tomaten en past perfect bij de gegrilde groene asperges.

Wat is Romesco saus?

Deze saus is Catalaans, uit Spanje en wordt gemaakt van paprika, tomaat, knoflook en noten. Vaak wordt de saus lekker pittig gemaakt met bijvoorbeeld een rode peper, maar dat heb ik in dit recept niet gedaan. In dit recept is de Romesco saus dus mild. Het is belangrijk om geroosterde paprika's te gebruiken, deze kun je uit pot kopen, of je maakt zelf geroosterde paprika's

Romesco saus bij groeten, vlees of visgerechten

Deze heerlijke Spaanse saus is erg lekker bij (geroosterde) groenten, vlees of vis. Zo dus ook bij smaakvolle groene asperges van Tasty Spears. De groene asperges worden beetgaar gebakken of gegrild en op smaak gebracht met peper en zout. Om dit een volledig gerecht te maken kan er een stukje vis of vlees bij geserveerd worden en een lekker stukje brood, om alle saus mee op te eten.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.

Bereiding

Stap 1

Rooster de amandelen in een droge pan tot deze goudbruin zijn.

Stap 2

Maak als eerst de Romesco saus door alle ingredienten van de saus in een blender tot een semi-gladde saus te blenden. Dit kan ook met een staafmixer. Verwarm de saus vervolgens in een pan.

Stap 3

Voeg olie in een koekenpan of grillpan en bak de groene asperges beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Serveer de Romesco saus met groene asperges en brokkel er een beetje geitenkaas of feta kaas overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

romesco tomaat hoofdgerechten paprika vegetarisch zomer spaans diner vegan groene asperge asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴