Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Groenten ratatouille met zoete aardappel

Groenten ratatouille met zoete aardappel

Bereidingstijd: 50 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 vlees tomaten
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 500 gr gepelde tomaten
  • peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • optioneel: voeg knoflook en ui toe aan de saus.

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is laag in koolhydraten, dus een perfect slank recept. Dit is een ratatouille van gezonde groenten en zoete aardappelen in een heerlijke tomatensaus. Super gezond en heel simpel gemaakt, want de oven doet zijn werk! 

Koolhydraat arm

Dit is een slank recept, lekker voor wanneer je een beetje op wilt letten met de calorieën. Gezond en de koolhydraten komen van de zoete aardappel. Zoete aardappel bevat langzame koolhydraten, dus je zult lang een verzadigd gevoel hebben. Deze groenten zitten allemaal in een heerlijke tomatensaus. Jammie, ik vind dit echt heerlijk en ben zelf echt een enorme groenten fan.

Geroosterde groenten

De groenten worden dus geroosterd, omdat dit gerecht in de oven gemaakt wordt. Op deze manier krijgt de saus ook extra lekker veel smaak. Je kunt ook paprika en ui toevoegen, die smaken passen ook erg lekker bij de groenten. Dit recept is geschikt voor twee personen wanneer je alleen deze groenten in tomaten saus eet, of kan als bijgerecht geserveerd worden. Een stukje vis of gegrilde kip smaakt hier ook erg lekker bij! Daarnaast kun je dit gerecht ook serveren met pasta, rijst of aardappelen. Wat ook erg lekker is en misschien iets minder voor de hand liggend is quinoa of couscous. Variatie mogelijkheden meer dan genoeg dus!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd dunne plakken van ongeveer een halve centimeter maximaal van alle groenten.

Stap 3

Bak de zoete aardappel en courgette in een beetje olie in een pan voor de helft gaar. Op deze manier zijn ze zeker gaar.

Stap 4

Voeg je ui en knoflook toe? Bak deze dan even aan en voeg bij de tomatensaus,

Stap 5

Verdeel de gepelde tomaten in een ovenschaal en breng dit op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Stap 6

Verdeel nu de groenten per soort om en om in de tomatensaus, rechtop erin gezet.

Stap 7

Bak de groenten nu gaar in de oven in ongeveer 45 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa hoofdgerechten bijgerechten vegetarisch italiaans kerst oven vegan koolhydraatarm zoete aardappel ratatouille top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴