Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Groenten ratatouille met zoete aardappel

Groenten ratatouille met zoete aardappel

Bereidingstijd: 50 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 ml tomaten passata
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 vlees tomaten
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 500 gr gepelde tomaten
  • peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is laag in koolhydraten, dus een perfect slank recept. Dit is een ratatouille van gezonde groenten en zoete aardappelen in een heerlijke tomatensaus. Super gezond en heel simpel gemaakt, want de oven doet zijn werk! 

Koolhydraat arm

Dit is een slank recept, lekker voor wanneer je een beetje op wilt letten met de calorieën. Gezond en de koolhydraten komen van de zoete aardappel. Zoete aardappel bevat langzame koolhydraten, dus je zult lang een verzadigd gevoel hebben. Deze groenten zitten allemaal in een heerlijke tomatensaus. Jammie, ik vind dit echt heerlijk en ben zelf echt een enorme groenten fan.

Geroosterde groenten

De groenten worden dus geroosterd, omdat dit gerecht in de oven gemaakt wordt. Op deze manier krijgt de saus ook extra lekker veel smaak. Je kunt ook paprika en ui toevoegen, die smaken passen ook erg lekker bij de groenten. Dit recept is geschikt voor twee personen wanneer je alleen deze groenten in tomaten saus eet, of kan als bijgerecht geserveerd worden. Een stukje vis of gegrilde kip smaakt hier ook erg lekker bij! Daarnaast kun je dit gerecht ook serveren met pasta, rijst of aardappelen. Wat ook erg lekker is en misschien iets minder voor de hand liggend is quinoa of couscous. Variatie mogelijkheden meer dan genoeg dus!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd plakken van ongeveer een halve centimeter maximaal van alle groenten: vlees tomaten, zoete aardappel, courgette en aubergine.

Stap 3

Bak de zoete aardappel en aubergine in een beetje olie in een pan voor de helft gaar. Op deze manier worden ze zeker gaar.

Stap 4

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olie aan en voeg de tomaten passata hier aan toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Stap 5

Giet de saus in de ovenschaal. Verdeel nu de groenten per soort om en om in de tomatensaus, rechtop erin gezet. Bak de groenten nu gaar in de oven in ongeveer 45 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa hoofdgerechten bijgerechten vegetarisch italiaans kerst oven vegan koolhydraatarm zoete aardappel ratatouille top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴