Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Geroosterde paprika: Hoe rooster je paprika's in de oven?

Even wat anders vandaag, een how-to! Ik leg jullie uit hoe je paprika's roostert, omdat ik hier zelf dol op ben. Het is niet moeilijk, het kost alleen soms even wat tijd en dat is jammer. Daarom kun je het beste veel in één keer maken en in een luchtdicht potje bewaren in de koelkast, probleem opgelost. En trouwens, zóveel werk hoef je nu ook weer niet te verrichten, je moet vooral wachten. Kijk je mee naar het stappenplan?

Hoe maak je geroosterde paprika's in de oven?

We gaan dus paprika's roosteren in de oven. Dit is mijn favoriete methode. Je kunt het ook doen boven een vuurtje op het gas, maar daar ben ik minder fan van. Ik laat jullie mijn favoriete methode zien door middel van een foto uitleg. Hopelijk is dat duidelijk!

Begin met het voorverwarmen van de oven op 225 graden.

Hoe rooster je paprika's

Ik bedenk mij nu dat ik een foto vergeten ben waarbij ik de paprika's halveer. Helaas, maar dat begrijpen jullie wel toch? Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de halve paprika's op een rooster met een bakvel er onder.

Hoe rooster je paprika's

Dan besprenkel je de paprika's met een piepklein beetje olijfolie, wrijf het even uit met een keukenpapiertje, zodat het goed verdeeld is. Ook gebruik ik wat zeezout met verse kruiden die ik over de paprika's strooi. Zo gaan ze de oven in, op 225 graden zodat de bovenkant zwart wordt.

Hoe rooster je paprika's

Zo zien ze er bij mij ongeveer na 15 minuten uit, dat gaat de goede kant uit! Vooraan zie je al een paar paprika's die de goede weg op gaan, ze beginnen al goed zwart te worden. Wanneer ze zwart zijn, kun je namelijk het vel goed verwijderen, dat willen we!

Hoe rooster je paprika's

Yesss, zo behoren ze er uit te zien! Sommige mogen nog een beetje zwarter zijn zelfs. Dit is het moment dat ze de oven uit mogen.

Hoe rooster je paprika's

De paprika's mogen in een kommetje...

Hoe rooster je paprika's

En afdekken met folie! Hierdoor kun je straks het velletje makkelijker verwijderen.

Hoe rooster je paprika's

Ik heb ze een half uurtje in de folie gelaten, zo zagen ze eruit toen ik de folie er vanaf haalde. Niet echt een verschil hé?!

Hoe rooster je paprika's

Maar het gaat erom dat het velletje nu makkelijk te verwijderen is. Ik doe dat gewoon met mijn vingers, even een messy werkje, maar als ze goed geroosterd zijn en goed onder de folie zijn geweest, zou het heel makkelijk moeten gaan.

Hoe rooster je paprika's

En dat zijn ze! De geroosterde paprika's. Heerlijk in verschillende recepten zoals:

- Pasta Gele Pesto met geroosterde paprika
- Lamsgehakt balletjes met paprikasaus en tabouleh 
- Zoete aardappel gnocchi met geroosterde paprika

Ik hoop dat jullie dit nieuwe artikel leuk en vooral ook handig vonden, succes met roosteren!

afsluiting-jaimy-1