Aardappel salade met bieslook
Aardappel salade met bieslook
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 500 gr voorgekookte vastkokende aardappelen
- 1.5 tl mierikswortel pasta of mosterd
- 3 e magere yoghurt
- 10 gr bosje bieslook
- 1 bakje tuinkers
- 1 el t (witte wijn) azijn
- 2 el kappertjes
- peper en zout
Een goede, simpele en kruidige aardappel salade is een basisrecept wat iedereen wel lekker vindt! Daarom maakte ik een lekkere variant van dit recept met bieslook, mierikswortel en kappertjes.
Aardappel salade als bijgerecht
Het is inderdaad een perfect bijgerecht, voor bijvoorbeeld een barbecue of bij een stukje vlees of vis. Het is niet alleen bij het diner erg lekker, maar ook als lunch is het een perfect recept. Het is iedere geval een bijgerecht en daarom geschikt voor meerdere personen. Wil je een iets gevuldere salade, dan kun je ook eens bij aardappelsalade met bacon proberen.
Mierikswortel voor de pit!
De mierikswortel kun je gewoon in de supermarkt in een potje krijgen, ik gebruik deze van Kuhne. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kun je ook mosterd gebruiken, dat geeft dezelfde pittige kick in het recept.
Bereiding
Stap 1
Snijd de aardappels in kleinere blokjes. Zet een pan met gezouten water op en kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Let op, laat ze nog een beetje stevig en kook ze niet te gaar.
Stap 2
In de tussentijd kun je de dressing maken door eerst de mierikswortel met de yoghurt te mengen. Mierikswortel heeft best een scherpe smaak, dus pas dit aan je eigen voorkeur aan.
Stap 3
Hak nu de bieslook en knip de tuinkers. Meng dit met de yoghurt saus en breng verder op smaak met de azijn, peper en zout.
Stap 4
Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je zet af en spoel je ze met koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 5
Meng de aardappelen met de dressing en voeg de kappertjes toe.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link