Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quinoa salade met gebakken feta (saganaki)

Quinoa salade met gebakken feta (saganaki)

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr cherrytomaat 
  • 150 gr quinoa 
  • 200 gr feta
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 6 blaadjes sla
  • 5 gr munt 
  • 5 gr peterselie
  • ½ komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze quinoa salade is heerlijk gevuld met veel groenten zoals komkommer en cherrytomaat. Daarnaast heerlijke gebakken Griekse feta kaas om de salade af te maken!

Recept voor saganaki: Griekse gepaneerde feta

Dit Grieks recept is een echte klassieker in de Griekse keuken. Het is een paneerde feta kaas. Doordat de kaas in bloem gedoopt wordt, ontstaat er een lekker krokant laagje. Daarnaast is de feta warm en daardoor heerlijk warm en zacht van binnen. Het is dus echt het lekkerst om de feta warm te eten. In Griekenland wordt dit vaak als voorgerecht geserveerd, lekker met citroensap. In mijn recept een heerlijke toevoeging aan een quinoa salade. De citroensap blijft en must!

Een koude, gezonde salade

Dit recept is zo lekker voor in de zomer, omdat het een koude maaltijd salade is. Licht, gezond en toch lekker vullend. De peterselie en munt maken de maaltijdsalade extra smaakvol. Deze salade is ook perfect om eventuele restjes op te maken. Heb je bijvoorbeeld nog een beetje paprika over? Voeg het dan zeker toe!

Bereiding

Stap 1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Dit is ongeveer 8-10 minuten. Spoel vervolgens af met koud water.

Stap 2

Halveer de cherrytomaat, hak de peterselie en munt fijn en snijd de komkommer in plakjes.

Stap 3

Maak de dressing van olijfolie, azijn en peper en zout. Meng dit door de quinoa. 

Stap 4

Kluts een ei in een kom en verdeel bloem over een bord. Dip de feta eerst door het bloem, dan ei en vervolgens nog eens het bloem voor een dubbele krokante laag. Bak vervolgens ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot het goudbruin is aan beide kanten. 

Stap 5

Meng cherrytomaat, komkommer, peterselie en munt door de quinoa. 

Stap 6

Serveer de gebakken feta met een beetje citroensap en de quinoa salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades quinoa tomaat feta vegetarisch zomer diner grieks

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴