Romige soba noedels

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 175 gr soba noodles
  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 125 gr taugé
  • 1 el sesamzaadjes

Saus

  • 1 sjalot
  • 4 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • ½ citroen
  • peper, chili en zout naar smaak

Deze soba noedels zijn gevuld met lekker veel groenten; wortel, courgette en taugé. Het gerecht is af met de romige pindasaus.

Zelf soba noedels maken

In Japan hebben we een onwijs lekker Soba diner gehad. Daar aten wij koude soba noodles in dipping sauce en warme in een soep verwerkt. Vandaag ging ik voor een makkelijk recept met een romige pindasaus. Lekker veel groenten erbij en je hebt een gezonde maaltijd op tafel, makkelijke maandag!

Mocht je trouwens iets minder van de vegetarische recepten zijn; geen probleem. Dan raad ik aan om stukjes kip toe te voegen. Past perfect bij dit gerecht!

Bereiding

Stap 1

Snijd wortel en courgette in reepjes. Heb je een spiralizer? Top! Gaat lekker snel!

Stap 2

Snipper dan het sjalotje, de knoflook en rasp de gember. Fruit dit zachtjes aan. Zet in de tussentijd een pan met gezouten water op voor de soba noodles. Wanneer de uitjes zacht zijn, maak je de saus af door de rest van de ingrediënten samen te voegen. Pas dit zeker een beetje naar eigen smaak aan! Saus de dik? Een beetje water toevoegen!

Stap 3

Kook de soba noedels in een paar minuten gaar. 

Stap 4

Roerbak wortel en courgette in een paar minuten beetgaar. Voeg de tauge de laatste minuten erbij.

Stap 5

Serveer de soba noedels met de pindasaus en groenten. Maak af met sesamzaadjes.

hoofdgerechten vegetarisch aziatisch japans makkelijk & snel noedels
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media