Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rode linzensoep met pompoen

Rode linzensoep met pompoen

Bereidingstijd: 30 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl garam masala of komijnpoeder
  • 200 gr rode splitlinzen
  • 2 bouillonblokjes
  • 1.2 liter water
  • optioneel: verse koriander of peterselie
  • optioneel: citroensap

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijke pompoensoep, die vullend is door de rode linzen. Net even wat anders als de klassieke pompoensoep, hartig en precies wat je nodig hebt op een regenachtige dag!

Pompoen soep met rode linzen

In het herfstseizoen is pompoensoep bij velen een favoriet recept voor soep. De pompoen geeft soep een heerlijke zoete smaak. In dit recept wordt pompoen met rode linzen gecombineerd. Het wordt daarom een hartige en vullende soep, omdat de rode linzen gezonde koolhydraten en plantaardige eiwitten bevatten. Een ontzettend gezonde soep dus! De soep heeft een mild Indiaas tintje, omdat er garam masala gebruikt wordt. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan komijnpoeder.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit ui en knoflook aan in een beetje olie of boter. Voeg na 3 minuten de blokjes pompoen en garam masala toe en roerbak nog eens een paar minuten.

Stap 2

Spoel de rode linzen één keer af en voeg in de pan, samen met het water met bouillonblokjes. Kook de soep ongeveer 15 minuten tot de pompoen en linzen nog niet volledig uit elkaar gevallen zijn. .

Stap 3

De soep kan volledig glad gepureerd worden, maar het is erg lekker om een aantal pompoen blokjes eruit te halen en de overige soep grof te pureren met een staafmixer. Breng op smaak met peper en voeg naar smaak koriander of peterselie toe. Voeg optioneel een beetje citroensap naar smaak toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

linzen lunch hoofdgerechten soep vegetarisch winter pompoen diner vegan garam masala herfst rode linzen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴