Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met zwarte knoflook en asperges

Risotto met zwarte knoflook en asperges

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 130 gr risotto rijst
  • 3 tenen zwarte knoflook
  • 200 gr paddestoelen mix
  • 300 gr witte asperges
  • 70 gr erwten
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl tijm
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • olie om in te bakken
  • zwarte peper
  • 100 ml Optioneel: witte wijn

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Al eens zwarte knoflook gehad? Dat heeft een heerlijke intense smaak, die perfect bij deze paddestoelen risotto past. Ook lekker met normale knoflook hoor, als je geen zwarte variant kunt vinden!

Wat is zwarte knoflook?

Als je dit nog nooit gehad hebt, dan is het lastig uit te leggen hoe de smaak is. Maar, ik zal het proberen. De smaak is zachter, maar smaakvoller als de standaard knoflook. Het is een beetje te vergelijken met hints van soja en balsamico. Het is echt een smaakmaker in een gerecht, een licht zoetje. Zwarte knoflook wordt zwart door een fermentatie proces. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond! Erg lekker in deze combinatie met paddestoelen, witte asperges en risotto!

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en hak de zwarte knoflook fijn.

Stap 2

Maak de bouillon door 500 ml water(of wat de verpakking aangeeft) te mengen met een bouillonblokje.

Stap 3

Snijd of scheur de paddestoelen mix in kleinere stukjes. Schil de asperges en snijd in stukken van 1,5 cm. Begin met de risotto door in een pan een beetje olie te verhitten en de ui glazig te bakken. Zodra deze glazig is, voeg dan de risotto rijst toe en bak even een paar minuten mee. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat deze in de risotto rijst trekken. Zodra deze opgenomen is, voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg nu ook de tijm toe. Herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst bijna gaar is.

Stap 4

Voeg bij de laatste hoeveelheid water de stukjes asperge toe. Deze moeten in totaal ongeveer 12 minuten mee garen.

Stap 5

Bak in de tussentijd de paddestoelen in een klein beetje olie in een ander pannetje.

Stap 6

Als de risotto rijst bijna goed is, voeg dan de erwten toe, laat ongeveer 4 minuten meer verwarmen en voeg dan de Parmezaanse kaas en gehakte zwarte knoflook naar smaak toe. Breng eventueel verder op smaak met zwarte peper.

Stap 7

Verdeel ook de paddestoelen door de risotto en serveer!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten asperge risotto vegetarisch italiaans paddestoelen diner lente zwarte knoflook erwtjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴