Noedels met groene asperges

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 250 gr noedels
  • 1 el hete chilisaus
  • 350 gr groene asperges
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 el witte en zwarte sesamzaadjes

Woksaus

  • olie om in te bakken
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el honing of agave siroop
  • 1 limoen

Dit is een snel wok recept voor noedels met groene asperges, rode paprika en een zelfgemaakte wok saus. Een lekkere vegetarische avondmaaltijd met veel groenten.

Makkelijk wok recept

Voor doordeweekse maaltijden kies ik echt wel graag voor iets wat snel klaar te maken. Wij eten toch meestal wekelijks wel een lekker wok recept. Daarom maak ik ook graag zelf mijn woksaus in plaats van deze kant-en-klaar te kopen. Met sojasaus kom je al een heel eind en sesamolie is een echte aanrader. Een zuurtje in de vorm van limoensap of citroensap is ook een must! Voeg er een beetje honing of agave aan toe en je hebt de perfecte woksaus. Mocht je van pittig houden dan kun je chilisaus, sambal of een rode peper toevoegen. Eten kinderen mee? Dan raad ik aan de pittige ingrediënten niet of later toe te voegen!

Vegetarische wok

Deze lekkere avondmaaltijd is vegetarisch. Mocht je een eiwitbron toe willen voegen, dan raad ik aan om tofu of tempeh toe te voegen. Snijd deze in kleine stukjes en bak krokant in een beetje olie. Verder zit deze wok vol groenten, heerlijke groene asperges, wortel en paprika!

Bereiding

Stap 1

Was de asperges en snijd de onderkantjes er vanaf. Snipper het sjalotje fijn en hak de knoflook. Schil de wortel, snijd in stukken en snijd ook de paprika in blokjes.

 

 

Stap 2

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel daarna af met koud water.

Stap 3

Verhit een beetje plantaardige olie in een pan en fruit eerst het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook de knoflook en groene asperges, wortel en paprika toe. Bak dit alles ongeveer 5 minuten beetgaar. 

Stap 4

Maak in de tussentijd de woksaus door de sojasaus, sesamolie, honing en het limoensap te mengen. 

Stap 5

Voeg na 5 minuten de groenten gebakken te hebben de koude noedels toe en de woksaus. Meng en verwarm goed door. Maak de noedels af met sesamzaadjes en hete chilisaus.

wortel hoofdgerechten asperge paprika vegetarisch aziatisch diner vegan lente noedels groene asperge asperges
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media