Deel dit recept

Social media

Noedels met omelet reepjes

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 175 gr noedels
  • 3 eieren
  • 1 paprika
  • 150 gr oesterzwammen of champignons
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 10 gr koriander
  • 3 el sojasaus
  • olie om in te bakken
  • 40 gr pinda's
  • peper en zout

Dit is een vegetarisch wok gerecht met paprika, oesterzwammen en heerlijke omelet reepjes. Naast dat het recept boordevol groenten zit, staat het ook nog eens binnen 20 minuten op tafel!

Vegetarisch of een optie met kip

Zelf ben ik nogal gek op vegetarische recepten. Dit is een volwaardig vegetarisch recept door de oesterzwammen die een vlezige touch aan het recept geeft. Daarnaast bevatten de omelet reepjes ook eiwitten. Mocht je toch van vlees houden, dan heb ik een extra tip voor je. Mijn vriend vind het namelijk ook erg lekker om gebakken kip stukjes aan het recept toe te voegen. Voeg simpelweg een beetje peper en zout toe aan de blokjes kip en bak deze in een beetje olie.

Bereiding

Stap 1

Klop de eieren los en voeg peper en zout toe. Hak de koriander en verdeel de helft van de koriander door het eimengsel.

Stap 2

Snijd de paprika en oesterzwammen in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Hak de pinda's.

Stap 3

Kook de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 4

Verhit een beetje olie in een pan en bak een omelet van de eieren. Houd het omelet in een dunne laag. Haal deze uit de pan als deze volledig gaar is. Laat een beetje afkoelen en rol op. Snijd vervolgens reepjes van het omelet.

Stap 5

Fruit het uitje aan in olie en voeg na een paar minuten knoflook en rode peper toe. Roerbak 2 minuten mee en voeg dan paprika en oesterzwammen toe. Roerbak 5 minuten en voeg vervolgens sojasaus toe. Meng en voeg de noedels toe aan de groenten. Voeg de overige koriander toe.

Stap 6

Serveer de noedels met omelet reepjes en gehakte pinda's.

hoofdgerechten paprika vegetarisch aziatisch champignons diner vegan noedels omelet
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen