Havermout appeltaart
Havermout appeltaart
Bereidingstijd: 10 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 30 gr volkoren havermout
- 100 ml water
- 75 ml (plantaardige) melk
- 0.5 appel
- 1 el gehakte walnoten
- een snuf kaneel
- optioneel: honing of agave siroop naar smaak
Hmmm, warme havermout blijft toch onwijs lekker. In dit recept lijkt het als of je een appeltaartje voor het ontbijt hebt door de toevoeging van kaneel, walnoten en blokjes appel.
Recept voor havermout met appeltaart smaak
Geen echte appeltaart met havermout gemaakt, maar een gezond ontbijtje met appeltaart smaak. Want wie wilt nu niet het idee hebben om te ontbijten met een taartje? Doordat er kaneel, appel en walnoten in het recept verwerkt worden, lijkt het alsnog of je de smaken van appeltaart in je mond hebt. Dit recept is ook een geliefde bij kids!
Havermout recepten
Havermout is onwijs lekker als ontbijt. Wat dacht je van een van deze recepten?
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Voeg een klein laagje water in een pannetje en voeg hierbij de havermout. Laat een paar minuten pruttelen en voeg vervolgens de (plantaardige) melk erbij.
Stap 2
Blijf roeren en voeg ook kaneel bij de havermout. Snijd in de tussentijd de appel in blokjes en hak de walnoten fijn.
Stap 3
Na 5 minuten is de havermout gaar en zacht. Serveer met blokjes appel en gehakte walnoten. Voeg optioneel wat honing of agave siroop toe.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link