Gado Gado met pindasaus

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 200 gr aardappeltjes
  • 100 gr cherrytomaat
  • 50 gr taugé
  • 50 gr wortel
  • 0.5 komkommer
  • 200 gr spinazie
  • 2 lente uien
  • 70 gr sperzie bonen
  • 70 gr Chinese kool
  • 100 gr tofu
  • 100 ml ongeveer -150 saté saus
  • sesamolie en zonnebloem om in te bakken

Dit is echt één van mijn favoriete Indonesische gerechten die ik op Bali graag eet. Veel verse groenten met een heerlijke zelfgemaakte pindasaus. JAM! De groenten zijn altijd lekker knapperig en beetgaar en de ingrediënten verschillen altijd. 

Groente variatie naar eigen keuze

Je kunt dus variëren naar jouw eigen smaak of wat je nog over hebt in je koelkast. Bloemkool, broccoli, wortel, kool soorten, taugé zijn allemaal lekkere opties. Zelf vind ik tomaat ook erg lekker in Gado Gado, dus die zit er bij mijn meestal wel in. Daarnaast kun je ook variëren met de toevoeging van longtong (blokjes kleefrijst), gewone rijst of gebakken aardappel. Ook in Indonesië zie je hier veel verschillende soorten in.

Tofu

Eigenlijk zit er altijd wel tofu bij Gado Gado en ik zou het ook echt aanraden. In Bali frituren ze deze en is de binnenkant onwijs zacht van structuur en smaak, omdat het onwijs vers is. In Nederland wordt helaas niet echt veel tofu gegeten, dus die mega verse varianten hebben wij niet. Toch is tofu hier ook enorm lekker. Zorg dat je deze lekker knapperig bakt door de olie goed heet te laten worden. Dat is dus de beste tip om lekkere tofu te maken.

Zelfgemaakte pindasaus

Heb jij al eens zelf pinda saus gemaakt? Echt een keertje proberen hoor want dat is onwijs lekker. Ook hier heb ik een recept van gemaakt en kun je dus makkelijk zelf maken. Het is echt niet zo moeilijk als dat het lijkt en het is zo veel lekkerder als kant-en-klare saus. Wil je een snel recept? Dan kun je natuurlijk ook voor de supermarkt versie van saté saus gaan.

Bereiding

Stap 1

Bak de aardappeltjes krokant in ongeveer 10 minuten in het geval van voorgekookte aardappeltjes.

Stap 2

Snijd de Chinese kool in stukjes en roerbak dit ongeveer 2 minuten in sesamolie. Doe hetzelfde met de wortel, maar dit ongeveer 5 minuten. Roerbak als laatste de spinazie.

Stap 3

Blancheer de taugé (2 minuten) en sperziebonen (7 minuten). 

Stap 4

Bak de tofu krokant in een laagje olie. Serveer de groenten door elkaar of netjes per soort met daar overheen de pindasaus.

Stap 5

Snijd de komkommer in stukjes en halveer de cherry tomaat. Snijd de lente ui in ringen.

wortel tomaat hoofdgerechten rijst tofu vegetarisch aziatisch vegan pindasaus sate saus bonen indisch tofu & tempeh
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media