Spinazie, papaya & tauge salade
Spinazie, papaya & tauge salade
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 400 gr papaya
- 200 gr mango
- 125 gr tauge
- 70 gr spinazie
- 1 el vissaus
- 2 tl (palm) suiker
- 3 el limoensap
- 4 lente uien
- 1 el steng citroengras
- 2 el water
- 2 sjalotten
- 1 limoen
- pinda's
- olie om in te bakken
Een heerlijke tropische salade met papaja, met een Aziatische twist. De dressing maakt de salade erg bijzonder en is heerlijk in combinatie met taugé en spinazie. Durf jij het aan om deze salade te proberen?
Tropische salade met mango en papaya
Papaya is niet altijd makkelijk te verkrijgen, maar ik kocht het bij de Turkse supermarkt of bij de toko. En daarnaast heb ik het ook al bij Albert Heijn zien liggen. Zó lastig is het dus toch niet. De papaya is heerlijk in het recept en zeker in combinatie met de zoete mango. Kun je die papaya nu niet vinden dan kun je de salade met bijvoorbeeld appel of sinaasappel maken. Ook erg lekker!
Bijgerecht, lunch of maaltijd
Het recept at ik trouwens op Nusa Ceningan, heerlijke Balinese tropische bestemming en ik wilde dit graag thuis namaken in mijn eigen versie. Dat vind ik zelf erg goed gelukt en ik heb van de salade gesmuld. De salade is heerlijk als lunch, in de zomer geschikt al maaltijd of anders als bijgerecht met bijvoorbeeld gegrilde kip of een stuk vis.
Let op:
vissaus is niet vegetarisch, deze kun je achterwege laten.
Bereiding
Stap 1
Meng de ingrediënten voor de dressing: vissaus, palmsuiker, limoensap, water en een stengel citroengras fijngehakt. Laat de smaken intrekken.
Stap 2
Snijd de sjalotten in ringen en bak deze krokant in een beetje olie en laat uitlekken.
Stap 3
Snijd de papaya in repen, de mango in kleine lucifer grootte reepjes en de de lente uien in ringen.
Stap 4
Maak de salade door de spinazie, papaya, mango en taugé te mengen en af te maken, met pinda's, sjalotten en lente uien. Serveer de salade met de dressing.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link