Griekse orzo salade met Honingtomaten®
Griekse orzo salade met Honingtomaten®
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr orzo
- 540 gr Looye Honingtomaten® van Looye Kwekers (3 verpakkingen)
- 200 gr feta kaas
- 200 gr Kalamata olijven
- 10 gr peterselie
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Het recept voor deze heerlijke orzo salade bevat maar 5 ingrediënten! De grootste smaakmaker zijn de honingzoete Honingtomaten®, die samen met de feta en Kalamata olijven een heerlijke koude salade maken.
Zelf Griekse orzo salade maken
De salade heeft heerlijke Griekse smaken door de keuze van lekkere feta kaas en Kalamata olijven. Wat mij betreft heerlijke smaakmakers die aan Griekenland doen denken. De Kalamata olijven zijn heel smaakvol en koop je vaak met pit. Het is even een klusje om de olijven te ontpitten, maar het is de moeite waard! Ik raad je aan om ook échte feta kaas te kopen en niet de 'witte kaas'. De feta kaas is namelijk veel smaakvoller. De salade is voor 4 personen indien dit een hoofdgerecht is, maar is ook lekker als bijgerecht. Denk bijvoorbeeld aan voor bij de barbecue. Deze salade is dan geschikt voor ongeveer 6 personen. Neem eens een kijkje bij de rest van mijn BBQ recepten voor meer inspiratie.
Honingtomaten®, de honingzoete tros-cherrytomaten!
Deze heerlijke tomaatjes worden door Looye Kwekers, in Naaldwijk en Burgerveen, gekweekt en hebben naast de heerlijke honingzoete smaak ook een stevige bite. Wist je dat de titel Honingtomaten® alleen voor de allerbeste tomaten is weggelegd? En dat Looye iedere week smaaktesten doet om zo de premium smaak te waarborgen? Ik ben er inmiddels gék op! Deze Honingtomaten® kun je bij Albert Heijn kopen, maar ook bij veel lokale groentespeciaalzaken. Klik hier voor de verkooppunten! Zelf koop ik deze graag bij mijn favoriete lokale groenteboer, namelijk Hermans Groenten & Fruit in Roermond. Roy heeft hart voor verse groenten en fruit en zij telen zelf onder andere appels en kersen. De rest van de groenten en fruit komen allemaal uit de buurt, dus door bij Hermans in te kopen, steun je lokale boeren.
Gepofte Honingtomaten®
De stevige bite van de Honingtomaten® maakt dat de tomaatjes niet alleen heerlijk knapperig zijn als deze rauw gegeten worden, maar ook geschikt zijn om te poffen. De tomaatjes blijven goed in vorm tijdens het poffen, terwijl ze heerlijk zacht van binnen worden. Daarom pof ik de Honingtomaten® in de oven voor dit recept.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Leg de Honingtomaten®, eventueel aan de tak, in een ovenschaal. Voeg hierbij 4 eetlepels olijfolie en strooi er een beetje zout overheen. Pof de Honingtomaten® ongeveer 30 minuten in de oven.
Stap 3
Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Brokkel de feta kaas over de orzo heen.
Stap 4
Hak de peterselie fijn. Ontpit de olijven indien nodig en hak de helft van de Kalamata olijven fijn. Voeg beide bij de orzo en breng op smaak met peper.
Stap 5
Voeg de gepofte Honingtomaten® inclusief de olijfolie in de ovenschaal bij de orzo salade, maar bewaar er een paar voor de garnering.
Stap 6
Serveer de orzo salade met de overgebleven gepofte Honingtomaten® en Kalamata olijven.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link