Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Orzo risotto met champignons en burrata

Orzo risotto met champignons en burrata

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 160 gr orzo
  • 200 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml bouillon
  • 1 bol burrata
  • zwarte peper naar smaak
  • 25 gr rucola
  • optioneel: truffelolie naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een echte favoriet in ons gezin; orzo risotto met romige burrata, lekker veel champignons en rucola voor de pit. Dit gerecht is extra lekker door de toevoeging van truffel olie!

Een echte gezinsmaaltijd

Ik hoor je al een beetje nadenken wanneer je ziet dat er truffelolie in het recept zit. Voor veel kids zal dit een iets te intense smaak zijn. Echter, in dit recept gaat de truffel olie helemaal op het einde er pas overheen, wanneer je het gerecht serveert. Doordat een deel van de champignons fijngehakt wordt, wordt dit zeker door de kids meegegeten. De romigheid van burrata valt vaak bij kinderen in de smaak, dus ik ben benieuwd wat jullie kids er van vinden. Geen kids? Dan schiet lekker uit met de truffel olie want dat is onwijs lekker!

Vind je favoriete recepten makkelijk terug

Er staan inmiddels zóveel recepten op Jaimy's Kitchen dat het wellicht moeilijk is om jouw favoriete recept terug te vinden? Daarom kun je nu makkelijk, snel én gratis een account aanmaken. Vervolgens kun je bovenin op het hartje klikken en zo wordt jouw favoriete recept op geslagen. Deze kun je makkelijk terugvinden in je account.

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de helft van de champignons in partjes of plakjes. Hak de andere helft fijn, zodat het ongeveer hetzelfde formaat als de orzo heeft.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook knoflook toe en fruit nog een paar minuten aan. Voeg hierbij de fijn gehakte champignons. Bak ongeveer 5 minuten tot deze bijna gaar is.

Stap 3

Voeg de orzo en de helft bouillon toe en laat zachtjes pruttelen tot de orzo bijna alle bouillon opgenomen heeft. Voeg nu de overige bouillon toe en kook de orzo verder gaar. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 4

Bak in een ander pannetje de overige paddenstoelen in een beetje boter of olie.

Stap 5

Serveer de orzo risotto met een halve bol burrata per persoon en een handje vol rucola. Maak optioneel af met een beetje truffel olie.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten risotto pasta vegetarisch italiaans champignons diner burrata orzo kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴