Crumble van appel en passievrucht

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 3


Ingrediënten

  • 1 grote appel
  • 3 -4 passievruchten
  • 40 gr havermout
  • 30 gr speltmeel
  • 30 gr pecan noten
  • 2 tl kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl -2 agave siroop

Dit recept voor gezonde crumble is heerlijk zoet met een klein zuurtje van de passievrucht. De crumble is het allerlekkerst wanneer je deze warm eet, maar koud kan natuurlijk ook. Serveer met een beetje (kokos of soja) yoghurt en je ontbijt is klaar! 

Gezond ontbijtje?

Ja, dat is deze crumble best wel! Deze bestaat namelijk uit havermout en een beetje spelt meel. Zeker wanneer je de crumble gebruikt voor 3 porties zit je helemaal goed. Je kunt de crumble maken en ook nog een dag later eten, dan is het alleen iets minder krokant misschien. Het beste en lekkerste is om dit warm en net uit de oven te eten, dat is echt mega lekker! Super lekker om in het weekend te maken voor een verwen momentje!

Tropische twist

De basis is van kleine blokjes appel, maar de tropische twist komt van de passievrucht. Dat is echt onwijs lekker en het wordt meteen een paar graden warmer. Grapje natuurlijk ;) Wil je extra tropisch gaan, dan kun je de appel ook voor ananas vervangen. Of alles lekker mixen, wat jij lekker vind!

Tip: 
serveer er een beetje kokos yoghurt erbij, onwijs lekker!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Hak de pecan noten.

Stap 2

Meng havermout vlokken met spelt meel, pecan noten en gesmolten kokosolie. Meng dit goed met het agave siroop en kaneel naar smaak.

Stap 3

Snijd de appel in kleine blokjes en meng met passievrucht. Voeg dit onderin twee kommetjes en verdeel het havermout mengsel over het fruit heen.

Stap 4

Bak dit nu krokant en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Stap 5

Serveer deze kommetjes met appel & passievrucht crumble met een beetje kokos yoghurt of yoghurt naar je smaak.

zoet lunch ontbijt appel vegetarisch vegan crumble passievrucht bakrecepten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media