Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase palak paneer - spinazie curry

Indiase palak paneer - spinazie curry

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 225 gr paneer
  • 250 gr spinazie
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 gedroogde chili (verse kan ook)
  • 1 tl mosterdzaad
  • olie om in te bakken
  • zout naar smaak

Voor erbij

  • 2 naanbrood
  • mango chutney

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Palak Paneer is een Indiaas curry recept gemaakt van spinazie en paneer. En wat paneer dan is? Dat is een zachte kaas van koemelk. Vergelijkbaar met tofu maar dan zachter en romiger van smaak.

Waar koop je paneer?

Dat vind ik dus onwijs lekker! Ik at het met grote regelmaat toen ik in India woonde, maar in Nederland is het wat lastig te verkrijgen. Ik kocht het wel eens bij de toko, maar dat is best duur. Ook maakte ik het wel eens zelf, maar ik vind dat het dan toch niet zo zacht van smaak wordt. Mocht je nu geen paneer kunnen vinden, dan is dit recept ook erg lekker met tofu.

Palak paneer spinazie curry

Palak betekent spinazie en dus is dit een recept voor een spinazie curry. Ondanks dat ik onwijs vaak curries maak , was dit er eentje die ik vooral in een Indiaas restaurant at en niet zelf maak. Hoe stom is dat! Want dit is onwijs lekker en ook nog eens makkelijk te maken.Het wordt gemaakt van verse spinazie en is daarom ook nog eens heerlijk gezond.

Bereiding

Stap 1

Blancheer de spinazie tot deze helemaal zacht is, ongeveer 3 minuten en koel af met koud water zodat de groene kleur ook mooi groen blijft! Hak de spinazie nu helemaal fijn in een keukenmachine tot er een soort groen papje overblijft.

Stap 2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Stap 3

Verhit de olie in de pan en wanneer deze goed heet is, voeg dan de mosterdzaadjes, komijn zaadjes en rode peper or chilivlokken er aan toe. Laat ongeveer 2 minuten bakken en voeg dan de ui en knoflook toe. Voeg nu langzaam ook garam masala toe en laat even mee bakken. Verwijder de gedroogde rode chili. Voeg na een paar minuten de blokjes tomaat toe en laat dit 5-10 minuten pruttelen. Voeg indien nodig een beetje water toe.

Stap 4

Snijd in de tussentijd de paneer in blokjes.

Stap 5

Wanneer de tomaat helemaal zacht is en voeg dan de spinazie er aan toe. Voeg dan ook de paneer toe en verwarm het gerecht op laag vuur nog ongeveer 5 minuten. Serveer met naanbrood en mango chutney.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie tomaat hoofdgerechten vegetarisch curry aziatisch paneer indiaas vegan palak paneer

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴