Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bloemkool curry met aardappel

Bloemkool curry met aardappel

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 400 ml kokos melk
  • duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 0.5 tl zout
  • verse koriander of peterselie
  • plantaardige olie om in te bakken

Optioneel:

  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el mosterdzaad

Ideeën voor erbij:

  • 4 pappadums
  • 200 ml yoghurt met munt

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Bloemkool is een heerlijk ingrediënt voor een vegetarische curry. Lekker veelzijdig en vrij neutraal waardoor een perfecte combi met een kruidige curry is, heerlijk in combinatie met krieltjes!

Indiase bloemkool curry met aardappel

Deze curry is lekker vullend doordat er aardappel in zit. Daarom is het niet nodig om er rijst bij te maken. De curry is erg lekker wanneer je deze met garam masala maakt, maar je kunt eventueel nog wat extra kruiden toevoegen zoals koriander-, komijnpoeder en mosterdzaad. Echter, heb je dit niet allemaal in huis hebt, dan is de garam masala ook voldoende. Mocht je geen fan van koriander zijn, vervang dan de verse koriander door peterselie.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven of airfryer op 180 graden en rooster de bloemkool tot deze lichtbruin begint te kleuren, dit duurt ongeveer 20 minuten. Maak in de tussentijd de rest van de curry.

Stap 2

Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes. Was de krieltjes en halveer.

Stap 3

Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode peper toe. Voeg vervolgens de mosterdzaadjes toe aan de pan. Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze worden aangebakken zodat de smaken goed vrij komen. Voeg de krieltjes toe en bak deze een paar minuten mee.

Stap 4

Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten en kokosmelk toe. Laat ongeveer 20 minuten om laag tot middelhoog vuur pruttelen. Het kan zijn dat er een beetje water toegevoegd moet worden om de saus wat dunner te maken. De curry is klaar wanneer de aardappel gaar is. Voeg dan ook de geroosterde bloemkool en gehakte koriander toe. Serveer met papadums en muntsaus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aardappel vegetarisch curry aziatisch indiaas bloemkool diner vegan kokosmelk

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴