Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bloemkool curry met aardappel

Bloemkool curry met aardappel

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 400 ml kokos melk
  • duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el theep kurkuma
  • 1 el theep garam masala
  • 0.5 el theep zout
  • verse koriander of peterselie
  • plantaardige olie om in te bakken

Optioneel:

  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el mosterdzaad

Ideeën voor erbij:

  • 4 pappadums
  • 200 ml yoghurt met munt

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Bloemkool is een heerlijk ingrediënt voor een vegetarische curry. Lekker veelzijdig en vrij neutraal waardoor den perfecte combi met een kruidige curry is.

Indiase bloemkool curry met aardappel

Deze curry is lekker vullend doordat er aardappel in zit. Daarom is het niet nodig om er rijst bij te maken. De curry is erg lekker wanneer je deze met garam masala maakt, maar je kunt eventueel nog wat extra kruiden toevoegen zoals koriander-, komijnpoeder en mosterdzaad. Echter, heb je dit niet allemaal in huis hebt, dan is de garam masala ook voldoende. Mocht je geen fan van koriander zijn, vervang dan de verse koriander door peterselie.

Bereiding

Stap 1

verwarm de oven of airfryer op 180 graden en rooster de bloemkool tot deze lichtbruin begint te kleuren. leg de bloemkool aan de kant.

Stap 2

Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snij de rode peper in ringetjes. Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode ui toe.

Stap 3

Voeg vervolgens de mosterdzaadjes toe aan de pan. Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze bak je even aan zodat de smaken goed los komen.

Stap 4

Was de krieltjes en halveer. Voeg nu de aardappelblokjes toe en bak deze kort aan.

Stap 5

Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten en het kokosmelk toe. Laat ongeveer 20 minuten om laag tot middelhoog vuur pruttelen. Het kan zijn dat je een beetje water toe moet voege, om de saus wat dunner te houden. De curry is klaar wanneer de aardappel gaar is.

Stap 6

Voeg vervolgens de bloemkool en gehakte koriander toe. Serveer met papadums en muntsaus.

Stap 7

Smakelijk eten!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aardappel vegetarisch curry aziatisch indiaas bloemkool vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴