Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Japanse rijst met aubergine en miso saus

Japanse rijst met aubergine en miso saus

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 200 greltl gr sushi rijst (+ 1 el azijn, 1 tl suiker en zout)
  • 1 el sesamzaadjes
  • 300 gr tofu
  • 150 gr pompoen blokjes
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout

Japanse Miso saus:

  • 1 el miso
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el water
  • 1 el honing
  • Sriracha naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit gerecht met sushi rijst heeft een Japans tintje door het gebruik van miso in de saus. De combinatie van aubergine en pompoen is ook zeer Japans, de groenten worden daar veel gegeten. Heerlijke sushi rijst, maar dan net even anders als in een sushi bowl!

Japans recept met miso

Ik moet wel echt de naam 'Japans' tintje geven, ik zou niet durven te claimen dat dit 100% Japans is hoor. Al vind ik zelf de ingrediënten wel zeer toepasselijk, haha. Ik bezocht Japan en ben nog steeds lichtelijk obsessed door het land. Dat komt vooral door het eten, ah wat was het eten lekker daar zeg! Ik kreeg wat producten van Lima opgestuurd (yes, alleen opgestuurd, verder geen samenwerking!) en ik kreeg meteen zin om ermee te koken. Ik maakte dus deze heerlijke kom met miso saus!

Hoe maak je krokante tofu?

De truc is de tofu heel goed uit te laten uit laten lekken. Dat je doe door een bordje te nemen en vervolgens iets zwaars erop te leggen, zodat zoveel mogelijk vocht eruit gaat. Dan kun je de tofu krokant bakken!

Bereiding

Stap 1

Indien je de pompoen in de oven maakt, verwarm de oven dan op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en voeg een beetje olie toe. Bak de blokjes pompoen gaar in ongeveer 20 minuten. Indien je de pompoen in de pan bakt, bak deze dan ongeveer 15 minuten op laag vuur gaar.

Stap 2

Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in een pan met olie tot de aubergine helemaal zacht is. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Stap 3

Kook intussen de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en voeg op het einde van de kooktijd 1 el azijn, 1 tl suiker en zout naar smaak toe.

Stap 4

Laat de tofu goed uitlekken en snijd in blokjes. Bak de tofu in olie goudbruin en voeg op het einde 1 el sesamzaadjes toe. Bak nog even door, maar niet te lang anders verbranden de sesamzaadjes.

Stap 5

Maar de saus door alle ingrediënten hiervan met een garde te mengen tot een gladde saus.

Stap 6

Serveer de sushi rijst met groenten en de miso saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aubergine rijst tofu vegetarisch aziatisch pompoen japans diner vegan tempeh herfst miso tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴