Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Loaded hummus met falafel

Loaded hummus met falafel

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Hummus

  • 270 gr kikkererwten (gekookt)
  • 1 tl tahin
  • 2 eetlepel citroensap
  • 3 el water
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tenen knoflook
  • zout

Krokante kikkererwten

  • 125 gr kikkererwten
  • 1 tl currykruiden
  • 1 el olie
  • zout naar smaak

Toppings

  • 200 gr falafel
  • 4 pitabroodjes
  • een paar takjes peterselie
  • 1 rode ui
  • 8 cherrytomaatjes
  • zwarte peper naar smaak
  • olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Super zachte en silky hummus met knapperige falafel balletjes en stukjes pitabrood om erin te dippen. Dat samen met krokante kikkererwten en groenten, is een heerlijke maaltijd. Én heel makkelijk te maken! 

Zelfgemaakte hummus

Het geheim voor zelf gemaakte hummus is toch echt wel ervoor zorgen dat de velletjes van de kikkererwten verwijderd zijn. Zonder deze velletjes wordt de hummus namelijk onwijs glas en zacht van smaak. De kikkererwten uit een glazen pot, die ik bij de Turkse supermarkt koop, hebben deze velletjes niet. De velletjes kun je ook verwijderen door de kikkererwten tussen een theedoek te rollen. Kost iets meer tijd, maar dat is de moeite waard. Natuurlijk, heb je minder tijd, kun je ook voor dit recept kant-en-klare hummus kopen.

De hummus toppen

Of eigenlijk overladen met heerlijke ingrediënten. Lekkere puntjes pitabrood en falafel zorgen ervoor dat het ook echt een maaltijd wordt. De krokante geroosterde kikkererwten geven een lekkere bite aan het gerecht. Voor de groenten koos ik voor cherrytomaat en rode ui. Het gerecht is helemaal af met een beetje peterselie, zwarte peper en lekkere olijfolie.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden en hussel de kikkererwten in de curry kruiden, zout en olie. Bak deze in ongeveer 30 minuten krokant, maar houd ze goed in de gaten. Elke oven is verschillend, dus opletten!

 

Stap 2

Meng alle ingrediënten voor de hummus in een keukenmachine of blender. Wees voorzichtig met water toevoegen, dit kun je beter stapsgewijs doen. Laat net zolang draaien tot je een hele zachte en gladde massa hebt. Proef goed en voeg eventueel extra kruiden toe.

Stap 3

Bak de falafel balletjes en de pitabroodjes. Halveer cherry tomaatjes en snijd ringen van de rode ui.

Stap 4

Maak een groot bord op door de hummus in het midden te leggen met een beetje zwarte peper en olijfolie er overheen. Voeg dan alle andere ingrediënten erbij en dip alles in die heerlijke hummus

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat kikkererwten hummus mexicaans bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks oud & nieuw vegan loaded hummus falafel

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴