Mexicaanse plaattaart met vegetarisch gehakt
Mexicaanse plaattaart met vegetarisch gehakt
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg vierkant
- 175 gr vegetarisch gehakt
- 1 zakje Taco Seasoning Mix Original van Santa Maria
- 100 ml tomaten passata
- 100 gr cherry tomaatjes
- 125 gr kidneybonen
- 100 gr mais
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 75 gr zure room
- koriander
- olie
Deze heerlijke Mexicaanse plaattaart is rijkelijk gevuld met vegetarisch gehakt, kidneybonen en mais en is afgemaakt met avocado en zure room. Een recept dat perfect is voor het hele gezin!
Vegetarische Mexicaanse plaattaart
Yes, een heerlijk recept voor in het weekend! Ik koos in dit recept voor vegetarisch gehakt die ik vervolgens heerlijk kruidde met de Taco Seasoning Mix Original. Hiervoor gebruikte ik een half zakje. De andere helft gebruikte ik in een ander recept, maar wil je die extra lekkere Mexicaanse smaak nog meer terug proeven in dit recept? Dan kun je de andere helft van het zakje door de zure room mengen, erg lekker! Een vegetarisch Mexicaans recept is natuurlijk niet compleet zonder bonen, mais en avocado. Dit recept is echt een schot in de roos, als je het mij vraagt!
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik zowel de boven- als onderkant van de warmte functie.
Stap 2
Meng de helft van de taco kruiden met 2 eetlepels olie. Voeg hier vegetarisch gehakt bij en meng goed door. Laat dit mengsel 10 minuten marineren.
Stap 3
Was de kidneybonen en de mais goed met water en laat deze vervolgens uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
Stap 4
Bak het gemarineerde vegetarisch gehakt in een pannetje (zonder extra olie) in ongeveer 5 à 6 minuten op middelhoog vuur licht krokant.
Stap 5
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer over het bladerdeeg de tomaten passata. Verdeel vervolgens de bonen, mais en rode ui over het bladerdeeg. Verdeel vervolgens ook het vegetarisch gehakt over het bladerdeeg. Top af met de cherrytomaatjes.
Stap 6
Bak de plaattaart af in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van jouw oven.
Stap 7
Snijd de avocado in blokjes. Hak wat koriander fijn. Verdeel beide over de Mexicaanse plaattaart zodra deze uit de oven komt. Verdeel ook de zure room eroverheen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link