Soba noedels met rode kool en tofu
Soba noedels met rode kool en tofu
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 400 gr soba noedels
- 350 gr rode kool
- 200 takjes taugé
- 2 sjalotten
- 2 tl knoflook, gehakt
- 2 tl gember, gehakt
- 2 rode peper
- 500 gr tofu
- 4 el pindakaas
- 4 el sojasaus
- 4 el sesamolie
- 2 limoen
- 5 gr koriander
- olie om in te bakken
De rode kool in dit recept is een heerlijke toevoeding aan de soba noedels en gebakken tofu. Een makkelijke doordeweekse maaltijd waarin lekker veel groenten verwerkt worden.
Rode kool in een heerlijk Aziatisch recept
Je denk bij rode kool misschien al snel een gestoofde rode kool of rode kool salade, maar ook in een wokgerecht is rode kool onwijs lekker! Roerbak de kool zeker niet te lang, dan blijft deze knapperig en blijft er een lekkere bite aan dit recept. Met zijdezachte soba noedels, knapperige rode kool en taugé en hartige tofu, gecombineerd met een romige pindasaus, is dit gerecht een waar feest. Bovendien is het snel en eenvoudig te bereiden, waardoor het een ideale optie is voor drukke dagen.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!
Bereiding
Stap 1
Kook de soba noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af onder koud water en zet opzij.
Stap 2
Laat de tofu goed uitlekken en snijd in blokjes. Verhit in een pan een beetje olie en bak de tofu blokjes goudbruin aan alle kanten, dit duurt ongeveer 8-10 minuten.
Stap 3
Hak de koriander fijn. Snijd de sjalotten en rode pepers in ringen. Verhit een beetje olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte sjalotten, knoflook, gember en rode pepers toe. Roerbak tot ze zacht en geurig zijn.
Stap 4
Snijd in de tussentijd de rode kool in dunne reepjes. Voeg de rode kool toe aan de wok(pan) en roerbak gedurende 3-4 minuten, of tot ze iets zachter worden maar nog steeds knapperig zijn. Voeg de taugé toe aan de wok en roerbak nog 2 minuten mee.
Stap 5
Meng in de tussentijd in een kom meng je de pindakaas, sojasaus, sesamolie, en het sap van limoenen tot een gladde saus.
Stap 6
Voeg de soba noedels en gebakken tofu toe aan de pan met groenten. Giet de pindasaus erover en roer alles goed door tot alles gelijkmatig is bedekt met de saus. Serveer met de gehakte koriander.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link