Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gegrilde asperges met kalamata olijf

Gegrilde asperges met kalamata olijf

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 70 gr kalamata olijven
  • 2 el gehakte amandelen
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Het is onwijs lekker om asperges te grillen, heerlijk voor bij de BBQ of gewoon in de grillpan. Met tijm-citroen dressing en kalamata olijven.

Asperges grillen

Wist jij al dat je asperges ontzettend goed kunt grillen? Het is wel van belang dat je de asperges even kort voorkookt, zodat de ergste rauwheid er vanaf is. Hierna kun je de asperges lekker gaan grillen. Indien het lekker weer is buiten, kan dit natuurlijk perfect op de barbecue. Perfect voor een gezellige lente BBQ! Is het geen lekker weer? Geen probleem, maak het klaar in de grillpan. Heerlijk toch, asperges met lekkere grill strepen?!

Ambassadeur van de asperge

Met zoveel trots kan ik vertellen dat ik ambassadeur voor de asperge ben in 2022. Dit betekend dat ik ten eerste onwijs veel asperge recepten gemaakt heb in deze lente, al deze recepten kun je vinden op de pagina met asperge recepten. Daarnaast is er een heuse radiospot op de radio te horen waarbij naar mijn website verwezen wordt, zo onwijs gaaf! Nou, volg mij en je zult van alles over asperges zien. Ik heb trouwens ook een blog met alles over de asperge geschreven. Daarin lees je alles over de witte, groene én paarse asperge. Van bereiden tot schillen en alles over het seizoen. 

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en kook deze beetgaar in ongeveer 5 minuten. De asperges mogen nog een beetje bite hebben, want deze worden nog gegrild.

Stap 2

Maak tijdens het koken van de asperges de dressing klaar. Ris de tijm van de takjes en voeg hierbij de olijfolie en het citroensap. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Giet de asperges af, verhit een grillpan en voeg hier een beetje olijfolie in. Verhit de olie en grill de asperges tot er mooie grill strepen te zien zijn aan beide kanten. Dit kun je ook op de BBQ doen.

Stap 4

Leg de asperges op een bord en verdeel de dressing over de asperges. Maak af met gehakte amandelen en kalamata olijven. Klaar is je groente bijgerecht!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

asperge bijgerechten olijven vegetarisch diner vegan lente bbq barbecue asperges kalamata hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴