Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische pasta met spinazie à la crème

Vegetarische pasta met spinazie à la crème

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr spaghetti
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 175 gr erwtjes
  • 400 gr spinazie à la crème
  • 6 zongedroogde tomaat in olie
  • 70 gr walnoten
  • peper en zout
  • olie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijke pasta, perfect als doordeweekse vegetarische maaltijd. Dit recept voor pasta met spinazie à la crème, zongedroogde tomaat en walnoten staat namelijk snel op tafel!

Snel vegetarisch pasta met spinazie recept

Doordeweeks heb ik na het werk niet altijd zijn om uitgebreid in de keuken te staan. Uiteraard is het wel belangrijk om een lekkere maaltijd te bereiden. Pasta is altijd een goede keuze en aangezien ik zelf gek met op vegetarische maaltijden is dit ook een vega pasta recept. Binnen 20 minuten staat het op tafel! Dat klinkt toch als iets wat je doordeweeks wilt toch? 

Spinazie, zongedroogde tomaat en walnoten

Belangrijk bij een vegetarisch recept is dat het uiteraard wel goed vullend is. Daar zorgen de walnoten voor in dit recept, naast dat ze ook als lekkere crunch dienen! Ik gebruik voor dit recept spinazie uit de diepvries, omdat het makkelijk, snel en vers ingevroren wordt. Daarnaast is de spinazie à la crème erg lekker bij de zongedroogde tomaat, die voor een zoutige en hartige toevoeging zorgen. Een lekkere smaak combinatie dus!

Varianten

Binnen de pasta's is het natuurlijk uitgebreid variëren met ingredienten die je nog in huis hebt, of als je het met een  net iets andere smaak klaar wilt maken. Belangrijk bij pasta's is om het niet te overdrijven, kies daarom voor eenvoud.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Hak de walnoten grof.

Stap 2

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Fruit het uitje aan in een beetje olie en bak het uitje glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en nog 2 minuten bak mee. Voeg vervolgens de spinazie en erwtjes toe en laat op laag vuur ontdooien. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Snijd in de tussentijd stukjes van de zongedroogde tomaat.

Stap 5

Voeg de gekookte spaghetti toe aan het groenten mengsel en meng goed door.

Stap 6

Voeg ook de zongedroogde tomaat toe en maak af met gehakte walnoten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie tomaat hoofdgerechten pasta vegetarisch italiaans walnoten makkelijk & snel zongedroogde tomaat lente erwtjes spinazie a la creme

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴