Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte falafel van kikkererwten

Zelfgemaakte falafel van kikkererwten

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 265 gr kikkererwten (uitlek gewicht)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui of sjalot
  • 10 gr verse peterselie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 2.5 el -3 bloem
  • 0.5 tl zout
  • chili vlokken naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Falafel heb je écht binnen no-time zelf gemaakt. En geloof me, het is zo lekker! Deze falafel kun je in een wrap doen, in een heerlijke falafel bowl of met een dipsaus als een hapje eten.

Hoe maak je zelf falafel?

Falafel kun je écht heel erg makkelijk thuis maken en het is nog snel ook! Je maakt dit van kikkererwten en lekker veel gedroogde kruiden zoals komijn en koriander. Daarnaast is het ook erg lekker om verse peterselie toe te voegen en een ui en knoflook mag zeker ook niet missen. Eigenlijk heb je helemaal niet veel nodig en het is natuurlijk een stuk gezonder dan de versies die je kant-en-klaar in de winkel koopt. Daarnaast weet je exact wat er in de zelfgemaakte falafel zit.

Recepten met zelfgemaakte falafel

Nu je deze falafels zelf kunt maken, kun je deze in verschillende recepten verwerken. Dit zijn een aantal lekkere manieren om falafel te eten:

Loaded Falafel met hummus

Dit is een lekker recept, waarbij je de zelfgemaakte falafel in hummus kunt dippen. Samen met pita en groenten is dit een heerlijk recept om mee te borrelen. Of gewoon ls avondmaaltijd, wat jij wilt!

Falafel wrap

Wraps zijn echt perfect voor een snelle maaltijd en om restjes uit de koelkast op te maken. Neem wat groenten die je nog hebt liggen, voeg zelfgemaakte falafel toe en een lekker sausje. Dan heb je een heerlijke maaltijd!

Bereiding

Stap 1

Spoel de kikkererwten goed met water af. Voeg de kikkererwten in een keukenmachine.

Stap 2

Snipper het uitje grof en hak de knoflook ook grof. Voeg dit bij de kikkererwten.

Stap 3

Voeg vervolgens ook alle droge kruiden toe; komijnpoeder, korianderpoeder, zout, chili naar smaak en pulseer alvast grof.

Stap 4

Voeg vervolgens ook het bakpoeder en de bloem toe. Hak de peterselie grof en voeg ook toe aan de keukenmachine. Pulseer nu tot je een vast deeg hebt. Is het te nat? Voeg dan nog een beetje bloem toe.

Stap 5

Verhit een goede laag zonnebloem olie in een koekenpan en bak de falafels aan beide kanten 5 minuten tot deze mooi goudbruin zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten kikkererwten bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks oud & nieuw diner vegan falafel midden-oosten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴