Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische tartaar van rode bieten

Vegetarische tartaar van rode bieten

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr gekookte bieten
  • 70 gr appel
  • 50 gr augurkjes
  • 2 tl vegan mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl balsamico azijn
  • peper en zout
  • 1 avocado
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 30 gr hazelnoten

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze tartaar is gemaakt van rode bieten, frisse appel en augurkjes. Heerlijk met een gladde avocado crème. Het is daarom een veganistische tartaar, perfect voor een feestelijke gelegenheid.

Zelf vegetarische en veganistische tartaar maken

Ja, ik wilde een vegetarische tartaar maken, maar deze is zelfs veganistisch. Het recept is volledig plantaardig, omdat er geen dierlijke producten gebruikt worden. Let wel even op de mayonaise die je toevoegt. Ik gebruik zelf altijd de Mayolijn van Remia, die is plantaardig. Daarnaast is deze tartaar een variant op een klassieke tartaar van rundvlees. De kleur is ook rood, door het gebruik van rode bieten, met frisse appel en lichtzure augurkjes. De gladde avocado crème maakt dit lekkere voorgerecht helemaal af!

Een veganistisch kerst diner

Samen met drie hele leuke foodbloggers, Hanne, Dalí en Lenna, maakte ik een veganistisch kerst diner. Ben je benieuwd naar de heerlijke recepten voor dit diner? Lees dan snel even verder in de blog over een vegan kerst diner. Wij maakten dit met kerst in gedachte, maar uiteraard kun je dit menu voor allerlei gelegenheden maken!

Bereiding

Stap 1

Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.

Stap 2

Schil de appel en snijd ook in kleine blokjes.

Stap 3

Halveer de augurkjes en snijd in plakjes. Meng deze drie met elkaar.

Stap 4

Meng mayonaise met balsamico azijn, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door het bieten mengsel. Pureer de avocado met 1 eetlepel olijfolie helemaal glad en voeg hierbij citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Hak de hazelnoten grof.

Stap 6

Smeer een derde van de avocado crème over de rand van de helft van het bord. Verdeel hier een derde van de bieten tartaar overheen. Strooi een beetje gehakte hazelnoten over de bieten tartaar.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado appel voorgerechten vegetarisch augurk winter kerst diner vegan herfst rode biet tartaar hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴