Griekse maaltijdsalade en Griekse pitabroodjes

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 2


De Basis voor beide

  • 4 el ongezoete soja yoghurt
  • 1 el gehakte munt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 350 gr Pulled Oats + de marinade (hieronder)
  • 200 gr feta
  • 350 gr cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 80 gr kalamata olijven
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • peper en zout

Griekse marinade

  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • ½ tl rozemarijn
  • ½ el oregano
  • ½ el peterselie
  • 2 el 2 citroensap
  • zout en peper
  • ½ tl tijm
  • ½ tl kaneel
  • ½ el dille

1 keer boodschappen doen, 1 x koken en daar dan toch 2 verschillende maaltijden mee maken? Dat kan met deze Griekse maaltijd salade en Griekse pitabroodjes!

1 x koken is 2 x eten

Dat lees je goed! Je kookt één keer en daar kun je twee verschillende gerechten mee maken, met slechts een kleine aanpassing. Perfect voor drukke momenten, soms doordeweeks en voor anderen juist in het weekend. Het is fijn om dan snel toch een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zeker nu wij een baby hebben is dit al een paar keer goed van pas gekomen in ons leven. Want eerlijk gezegd lukt het niet altijd om dan nog een goede maaltijd in elkaar te zetten. Soms komt er een voeding tussendoor, een baby met krampjes of hebben we gewoon geen zin om te koken. Dan is dit een lifesaver! De eerste dag maak je de Griekse pitabroodjes, waarbij de salade en gemarineerde Pulled Oats in de pitabroodjes gaan. De volgende dag is de salade de basis van de Griekse maaltijdsalade. De salade wordt verder aangemaakt met de gemarineerde Pulled Oats, extra sla en kikkererwten. In beide recepten kun je de Pulled Oats zowel warm als koud eten; super makkelijk dus en beide erg lekker.

Pulled Oats met Griekse marinade

Voor deze recepten gebruik ik Pulled Oats Naturel. Een ideale toevoeging wat mij betreft; 100% plantaardig, eiwitrijk én gemakkelijk te kruiden naar eigen wens. Zo neemt Pulled Oats de smaak over van de marinade die je gebruikt. Voor dit recept heb ik een Griekse marinade gekozen. Deze maak je door de volgende ingrediënten te mengen:

De basis van beide recepten: Griekse salade

Hoeveelheid: 2 personen (2 maaltijden) Bereidingstijd: 20 minuten

Griekse pitabroodjes

Deze pitabroodjes zijn gevuld met de lekkere salade van feta, tomaat en komkommer. De Grieks gemarineerde Pulled Oats maken de pitabroodjes helemaal af. Bereidingstijd: 10 minuten

Extra ingrediënten:

6 pitabroodjes 6 blaadjes sla (romaine) 

  1. Bak de pitabroodjes af.
  2. Bak Pulled Oats ongeveer 5 minuten in de pan.
  3. Gebruik de helft van de Griekse salade om de pitabroodjes mee te vullen.
  4. Serveer met de helft van de tzatziki saus.

Tip: Grote eters? Serveer de pitabroodjes dan met wat frietjes.

Griekse maaltijd salade

De Griekse salade wordt omgetoverd tot een vullende maaltijdsalade door hier krokante kikkererwten en extra gemengde sla aan toe te voegen. Bereidingstijd: 20 minuten

Extra ingrediënten:

200 gr kikkererwten 1 el olijfolie 1 tl paprikapoeder 70 gr gemengde sla 3 el water 

  1. Verwarm de oven of Airfryer op 200 graden. Spoel de kikkererwten schoon en dep droog. Voeg hierbij olijfolie en paprikapoeder en bak de kikkererwten krokant in ongeveer 15 minuten.
  2. Verdun de tzatziki saus met water, dit is de dressing.
  3. Marineer Pulled Oats Naturel met de overige helft van de marinade voor 30 minuten. Bak de Pulled Oats ongeveer 5 minuten in de pan. Serveer warm of koud.
  4. Serveer de Griekse salade op de sla, samen met de krokante kikkererwten en de tzatziki dressing.
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media