Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Maaltijdsoep met rijst en champignons

Maaltijdsoep met rijst en champignons

Bereidingstijd: 30 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 150 gr wortel
  • 150 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 100 gr rijst, ongekookt
  • 30 gr boter
  • 2 el bloem
  • 600 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • een paar takjes peterselie
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze romige maaltijdsoep vegetarisch en gevuld met rijst, champignons en wortel. Lekker smaakvol en verwarmend!

Wat is een maaltijdsoep?

Een soep kun je pas een maaltijdsoep noemen als de soep de warme (avond)maaltijd kan vervangen. De soep moet dus echt lekker vullend zijn. In het geval van deze soep is er rijst toegevoegd, waardoor de soep voor een langere tijd een vol gevoel geeft. In dit recept is gekozen voor zilvervliesrijst, maar kies vooral de rijst die de voorkeur heeft. 

Heerlijke herfst en wintergroenten

Wortel en champignons zijn groenten die in de herfst en winter volop verkrijgbaar zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan eens de blogs alles over wortels en alles over champignons. Toch liever een andere soep? Kijk eens tussen alle soep recepten

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook. Schil de wortel en snijd in halve plakjes. Snijd ook de champignons in plakjes. 

Stap 2

Verhit de boter in de pan en fruit hierin de ui met knoflook in aan. Voeg na een paar minuten wortel, champignons en tijm toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg daarna bloem toe en bak nog eens 2 minuten mee. 

Stap 3

Maak de bouillon door het blokje met het water te mengen en beetje bij beetje bij de groenten toe te voegen. Laat ongeveer 5-8 minuten doorkoken. Voeg daarna kookroom, zwarte peper, verse peterselie en de rijst erbij.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel lunch hoofdgerechten rijst soep vegetarisch winter champignons diner herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴