Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tomaten groentesoep met vermicelli

Tomaten groentesoep met vermicelli

Bereidingstijd: 30 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 1.5 kg tomaten
  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 laurierblad
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 400 gr soepgroenten
  • 800 ml water
  • 100 gr vermicelli
  • optioneel: 200 gr soepballetjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze snelle tomaten groentesoep kan zowel vegetarisch als met gehaktballetjes gegeten worden. Helemaal aan te passen naar eigen smaak, boordevol groenten en vermicelli!

Tomatensoep recepten

Tomatensoep is en blijft toch een favoriet soep recept. Zo zijn er reeds vele recepten voor tomatensoep op Jaimy's Kitchen verschenen, dus zie hieronder een aantal varianten. In dit recept extra veel groenten verwerkt, doordat er naast de tomaten ook soepgroenten toegevoegd worden. De gehaktballetjes zijn optioneel, indien deze niet toegevoegd worden, dan is het recept vegetarisch en zelfs vegan (maar let wel op de bouillonblokjes).

Recepten voor tomatensoep:

  1. Tomatensoep met tortellini
  2. Tomatensoep met paprika
  3. Geroosterde tomatensoep met feta

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de tomaten in vieren. 

Stap 2

Fruit de ui aan in een beetje olie en voeg na een paar minuten ook knoflook toe. Bak een paar minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer nogmaals en voeg dan de tomaten toe. Laat 5 minuten pruttelen en voeg dan bouillonblokjes, het water, oregano, tijm en het laurierblad toe. Laat ongeveer 15 minuten door pruttelen. 

Stap 3

Na 15 minuten kan de soep gepureerd worden met de staafmixer of in een blender. 

Stap 4

Voeg vervolgens soepgroenten en vermicelli toe en kook ongeveer 6 minuten mee. Let wel goed op de kooktijd van de vermicelli, die kan wisselen. Pas dit aan volgens de aanwijzingen van de verpakking. Gehaktballetjes in de soep? Kook deze dan ook de laatste 6 minuten mee.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten soep vlees & vervanger vegetarisch diner vegan kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴