Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aziatische groene asperge

Aziatische groene asperge

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr groene asperges
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el honing of agave siroop
  • witte en zwarte sesamzaadjes
  • 1 limoen
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze groene asperges zijn op Aziatische wijze gemaakt. Lekker met sesamolie, sojasaus en honing.

Groene asperges

De groene asperge is een heerlijke groente om in allerlei recepten te verwerken. In elke keuken past wel de groene asperge, denk aan de Italiaanse keuken in een risotto of een pasta, in een heerlijke Aziatische wok of lekker op zn Hollands als bijgerecht. Wist je zelfs dat je er onwijs leuke hapjes mee kunt maken zoals deze knapperige bladerdeeg rolletjes met groene asperge of lekkere bladerdeeg hapjes met brie en groene asperge. Je kunt er in ieder geval op los variëren.  

Aziatische recepten 

Dat ik dol ben op de Aziatische keuken dat weet je misschien wel, indien je vaker een kijkje tussen mijn recepten neemt. Ik ben dol op ingrediënten zoals sojasaus en sesamolie en daarom gebruik ik deze beide in dit recept voor groene asperges op Aziatische wijze. Deze asperges zijn een heerlijk bijgerecht bij rijst en een stukje zalm of kip. Maar je kunt zo ook bij noedels serveren. Vind je dit nu lekker? Kijk dan ook eens tussen mijn andere Aziatische recepten

Bereiding

Stap 1

Was de asperges en snijd de onderkantjes er vanaf. Snipper het sjalotje fijn en hak de knoflook.

Stap 2

Verhit een beetje plantaardige olie in een pan en fruit eerst het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook de knoflook en groene asperges toe. Bak dit alles ongeveer 5 minuten.

Stap 3

Voeg na ongeveer 5 minuten sojasaus en honing toe. Meng goed door tot de honing een beetje stroperig wordt. Voeg dan sesamolie toe en zet het vuur uit. Serveer de groene asperges met de sesamzaadjes en het sap van de limoen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten asperge bijgerechten vegetarisch diner lente groene asperge asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴