Aardappel 'Pommes Duchesse' uit de oven
Aardappel 'Pommes Duchesse' uit de oven
Bereidingstijd: 35 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 500 gr kruimige aardappelen
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 5 gr dille (of peterselie)
- een scheutje melk
- 1 eidooier
- 1 tl knoflookpoeder
- peper en zout
Benodigdheden:
- Spuitzak
- Bakpapier
Dit heerlijke bijgerecht ziet er extra feestelijk uit toch?! Kleine krokante toefjes van aardappelpuree, dat zijn deze pommes duchesse. Deze worden op smaak gebracht op Parmezaanse kaas en dille.
Dille en Parmezaanse kaas met aardappelpuree
De aardappelpuree wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en natuurlijk met knoflook. Als vers kruid koos ik voor dille, maar ook peterselie of bieslook is erg lekker. Kies vooral wat je voor handen hebt of wat jouw favoriet is. De aardappelpuree is op deze manier goed op smaak gebracht en nadat ze de oven in geweest zijn, hebben ze in een lekker krokant laagje.
Feestelijk bijgerecht
De toefjes zien er erg feestelijk uit en zijn daarom perfect voor het kerstdiner. Een lekker bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Het past bij een stukje vlees, vis of bij het vegetarische hoofdgerecht. Aardappeltjes zijn altijd een goed bijgerecht toch?
Bereiding
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Kook de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten gaar in gezouten water.
Stap 2
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat even uitstomen met de deksel op de pan. Voeg een scheutje melk toe, Parmezaanse kaas, peper en zout naar smaak. Stamp de aardappelen tot puree.
Stap 3
Hak dille in fijn en voeg samen met de eidooier door de puree.
Stap 4
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 5
Leg de puree even in de koelkast, zodat deze afkoelt.
Stap 6
Voeg de puree vervolgens in een spuitzak. Neem een vel bakpapier en leg deze op de bakplaat. Maak nu toefjes van de puree.
Stap 7
Bak de puree vervolgens goudbruin en licht krokant in ongeveer 15 minuten.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link