Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met vegetarische gehaktballetjes

Pasta met vegetarische gehaktballetjes

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr vegetarische balletjes
  • 160 gr spaghetti
  • ½ courgette
  • 1 paprika
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr basilicum
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pasta met tomatensaus en vegetarische gehaktballetjes, een klassiek recept. In deze variant lekker veel groenten zoals paprika en courgette.

Vegetarische pasta met balletjes recept

Pasta met gehaktballetjes was vroeger altijd een van mijn favoriete recepten, zeker de gehaktballetjes van mijn moeder. Alleen, nu eet ik zelf geen vlees meer. Dat betekend niet dat ik geen pasta met balletjes kan eten, want er zijn natuurlijk vegetarische balletjes! Een lekkere tomatensaus met veel groenten zoals courgette en paprika! En wat mag er absoluut niet missen bij een klassieke pasta? Dat is uiteraard de Parmezaanse kaas. Ik heb eigenlijk altijd een blok in huis, om een beetje toe te voegen bij mijn pasta recepten. Heb jij dat ook?

Bereiding

Stap 1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet vervolgens af.

Stap 2

Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de paprika en courgette in blokjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten. Voeg, zodra de ui glazig ziet, de courgette en paprika blokjes toe.

Stap 4

Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenpuree roe. Roerbak nogmaals 2 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes, het water en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 5-10 minuten op laag vuur sudderen.

Stap 5

Bak in een ander pannetje de vegetarische gehaktballetjes in een beetje olie goudbruin.

Stap 6

Scheur de basilicum fijn en voeg toe als de saus warm is. Voeg de vegetarische gehaktballetjes toe aan de tomatensaus zodra deze gaar en goudbruin zijn. Meng door de pasta.

Stap 7

Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten gehaktballetjes pasta tomatensaus vlees & vervanger vegetarisch italiaans

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴