Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische nasi goreng met Pulled Oats

Vegetarische nasi goreng met Pulled Oats

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 verpakking Pulled Oats naturel
  • 120 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr wortel
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 3 lente uien
  • zout
  • olie

Voor erbij:

  • komkommer (zoetzuur)
  • 2 tomaten
  • kroepoek
  • gebakken uitjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Nasi goreng is een gebakken rijst gerecht uit Indonesië. Dit is mijn versie waarbij ik veel toppings gebruik en Pulled Oats. Benieuwd naar mijn favoriete nasi goreng recept?

Vegetarische Nasi Goreng met Pulled Oats

Nasi goreng betekent eigenlijk gewoon gebakken rijst en dat is precies wat dit is. Mijn versie is vegetarisch en heeft lekker veel toppings. Nasi goreng heeft niet altijd vlees, maar soms wordt er wel kip in de nasi verwerkt. In mijn versie heb ik Pulled Oats toegevoegd als bron van eiwitten. Wist jij al dat Pulled Oats gewoon meer eiwitten bevat dan kipfilet? Kijk ook zeker even bij de andere recepten met Pulled Oats, want ik ben écht fan!

Zoetzure komkommer maken

Het is echt de moeite waard om zoetzure komkommer te maken, dat is echt een extra smaakbommetje voor bij de nasi. Om dit te maken voeg je in een pannetje half water, half azijn, een theelepel suiker en een flinke snuf zout. Verwarm dit even kort. Snijd in de tussentijd de komkommer in plakjes en giet vervolgens de azijn over de komkommer. Laat vervolgens staan zodat de smaken in de komkommer trekken.

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgende de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water. Zet de rijst nu in de koelkast zodat deze goed afkoelt.

Stap 2

Snijd de wortel in blokjes en snipper het uitje. Hak de knoflook fijn en snijd de lente uien in ringen.

Stap 3

Snijd de tomaten in plakjes en maak de zoet zure komkommer.

Stap 4

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje hierin aan. Voeg na een paar minuten de knoflook toe aan de pan en bak twee minuten mee. Voeg dan ook de blokjes wortel toe en roerbak een paar minuten mee.

Stap 5

Bak in de tussentijd in een koekenpan twee spiegeleieren.

Stap 6

Voeg daarna de Pulled Oats toe en bak nog eens een paar minuten mee. Voeg dan de ketjap, sambal en een beetje zout toe. Voeg snel ook de rijst toe en meng alles goed door. Bak de rijst mee. Zet het vuur uit en breek 1 eitje in over de rijst en roer het ei door de rijst. Het ei zal dan door de warmte van de rijst gaar worden.

Stap 7

Serveer de nasi goreng met een spiegelei, een beetje lente ui, tomaat, komkommer, gebakken uitjes en kroepoek.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel tomaat hoofdgerechten vegetarisch aziatisch diner vegan indonesisch pulled oats

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴