Baba ganoush

Baba ganoush
Bereidingstijd: 60 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 tenen knoflook
- 0.5 citroen
- 1 tl tahin
- een paar takjes peterselie
- peper en zout
- 0.5 el gemalen komijn
- olijfolie
Baba ganoush is een heerlijke dip gemaakt van geroosterde aubergine.
Wat is baba ganoush?
Baba Ganoush is een geroosterde aubergine puree, een heerlijk mezze gerechtje. Het is heerlijk met wat turks brood of pita brood, waar je de baba ganoush mee kunt besmeren. Voor het recept heb je tahin nodig. Dit is een sesampasta wat ook een basis voor hummus is en ik heb dit bij mijn Turkse winkel gekocht. Let wel goed op dat je een goede kwaliteit koopt.
Ben je geinteresseerd in net iets anders, probeer dan deze tabouleh!


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Neem de aubergine en prik er wat gaatjes in en besprenkel met olijfolie. De aubergine mag nu in een ovenschaal voor ongeveer 45 minuten in de oven of tot hij helemaal goed geroosterd is. De schil mag hierbij best wat zwart kleuren.
Stap 3
Hak de knoflook en peterselie fijn en meng dit alvast met de tahin, peper, zout en komijnpoeder.
Stap 4
Wanneer de aubergine afgekoeld is kun je deze even kort pureren in je keukenmachine of blender. Meng daarbij ook het tahin mengsel. Voeg eventueel wat munt toe voor een frisse touch aan het gerecht. Als laatste mag er wat olijfolie over de baba ganoush heen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link