Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Baba ganoush

Baba ganoush

Bereidingstijd: 60 min.

Porties:


Ingrediënten

  • sesam zaadjes en munt voor de garnering
  • 1 aubergine
  • 1 tenen knoflook
  • 0.5 citroen
  • 1 tl tahin
  • een paar takjes peterselie
  • 0.5 el gemalen komijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Baba ganoush is een heerlijke dip gemaakt van geroosterde aubergine, tahin en citroensap. Dit mezze hapje is heerlijk voor op de boterham, bij de borrel of in een pitabroodje.

Wat is baba ganoush?

Baba Ganoush is een geroosterde aubergine puree, een heerlijke dip die afkomstig is uit het Midden-Oosten. De aubergine wordt in de oven gepoft of op open vuur, tot het vruchtvlees boterzacht is. Dit is de basis voor de heerlijke aubergine spread. Smaakmakers knoflook, tahin en citroensap maken dit helemaal af. Dit gerecht wordt veel in de Libanese, Syrische en Israëlische keuken gegeten. 

Hoe eet je baba ganoush?

Het is heerlijk met wat turks brood of pita brood, waar je de baba ganoush mee kunt besmeren. Voor het recept heb je tahin nodig. Dit is een sesampasta wat ook een basis voor hummus is en ik heb dit bij mijn Turkse winkel gekocht. Let wel goed op dat je een goede kwaliteit koopt, dit maakt echt het verschil in deze baba ganoush. Serveer dit ook eens bij de BBQ met heerlijk brood. 

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Neem de aubergine en prik er wat gaatjes in en besprenkel met olijfolie. De aubergine mag nu in een ovenschaal voor ongeveer 45 minuten in de oven of tot hij helemaal goed geroosterd is. De schil mag hierbij best wat zwart kleuren.

Stap 3

Hak de knoflook en peterselie fijn en meng dit alvast met de tahin, peper, zout en komijnpoeder.

Stap 4

Wanneer de aubergine afgekoeld is kun je deze even kort pureren in je keukenmachine of blender. Breng op sap met het sap van de citroen. Meng daarbij ook het tahin mengsel. Voeg eventueel wat munt toe voor een frisse touch aan het gerecht. Als laatste mag er wat olijfolie over de baba ganoush heen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

aubergine citroen bijgerechten peterselie vegetarisch hapjes & snacks diner vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴