Hollandse gestoofde rode kool

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 6


Ingrediënten

  • 900 gr rode kool
  • 3 sinaasappels
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 2 el azijn
  • 1 klontje
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout

Gestoofde rode kool is een echte Hollandse klassieker, maar dan met een Jaimy's Kitchen twist. Dit is de toevoeging van kaneel!

Hollandse klassieker met een twist

Klassieke gerechten moeten ergens ook klassieke gerechten blijven. Ik vind dat je hier niet te gek mee moet doen, want het zijn niet voor niets klassiekers. Toch heeft dit recept een verassende twist door de toevoeging van kaneel. Samen met de zoetzure sinaasappelsap maakt dit een heerlijke gestoofde rode kool. Appeltjes zijn natuurlijk onmisbaar bij rode kool.

Hollandse pot recepten

Rode kool is het perfecte bijgerecht voor bij Hollandse recepten, zoals aardappelpuree of gebakken aardappeltjes. Samen met een stukje vis, vlees of vleesvervanger maakt het een topmaaltijd. Maar daar houdt het niet op, deze rode kool het kan ook onwijs lekker zijn bij rijst gerechten. Denk aan rijst met rode kool en een stukje gebakken zalm met sojasaus. Experimenteer dus gewoon met deze combinaties. En trouwens: deze rode kool is helemaal kidsproof, want zelfs ons zoontje Noah smulde met 16 maanden van deze gestoofde rode kool.

Bereiding

Stap 1

Snijd de rodel kool in dunne reepjes en snijd deze reepjes in kleine stukjes.

Stap 2

Snipper het uitje. Schil de appel en snijd in blokjes. Pers de sinaasappels uit en vang op in een kommetje.

Stap 3

Verhit de boter in de pan en fruit het uitje aan. Bak het uitje ongeveer 5 minuten tot deze glazig ziet en langzaam goudbruin kleurt. Voeg de gesneden rode kool toe, het sinaasappelsap en laat ongeveer 10 minuten stoven met de deksel op de pan.

Stap 4

Voeg na 10 minuten appel, kaneel, peper en zout toe. Laat vervolgens nog eens 10-15 minuten stoven tot de rode kool gaar is. Proef tussendoor en voeg eventueel extra peper en zout toe.

kaneel bijgerechten appel vegetarisch winter diner vegan rode kool hollands
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media