Tomaat & paprika tapenade

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 1


Ingrediënten

  • 2 puntpaprika (ik gebruik gele en rode)
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 sjalot of uitje
  • 0.5 tot 1 rode peper
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • Een flinke scheut olijfolie

Voor erbij indien je er een ontbijtje van wilt maken:

  • 1 libanees flatbread of wrap
  • 1 gebakken ei
  • Handje spinazie
  • Cherrytomaatjes
  • Peper en zout

Soms wil je gewoon even uitpakken met je lunch of ontbijt. Een gebakken eitje vind ik echt een traktatie, niet iets voor elke dag of mijn mijn geval zelfs niet elke week. Daarom wilde ik er wat lekkers van maken met deze tomaten-paprika tapenade. De tapenade is ook enorm geschikt voor bij de borrel, met een stokbroodje. Echt onwijs lekker!

Pittige tapenade met paprika en tomaat

Deze tapenade is best pittig, maar dit kun je natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw smaak. Het recept  is trouwens helemaal geschikt als je vegetarisch eet. Dit is ook erg lekker als broodbeleg of als brood dip bij de borrel.

Maak er een ontbijtje van!

Wil je er een ontbijtje van maken? Serveer het dan met flatbread of een wrap met spinazie, ei en tomaatjes. Heerlijk om in het weekend een beetje uitgebreider te ontbijten. De tapenade kun je natuurlijk al een dag eerder maken, dan is je ontbijt extra makkelijk klaar gemaakt en staat het snel op tafel! Heb jij een veganistisch dieet? Vervang het ei dan voor gegrilde groenten, ook lekker!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje of sjalotje en fruit deze aan in een ruime scheut olijfolie.

Stap 2

Snijd de puntpaprika in in kleine stukjes en de rode peper in ringetjes. Voeg deze aan het uitje toe. Laat dit nog even bakken op middelhoog vuur.

Stap 3

In de tussentijd halveer je alle cherrytomaatjes en voeg deze toe aan het paprikamengsel. Laat dit nu op laag vuur minstens 15 minuten pruttelen.

Stap 4

Breng op smaak met peper zout en verse basilicum.

lunch tomaat ontbijt bijgerechten vegetarisch brooddip hapjes & snacks tapenade makkelijk & snel vegan brood spread
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media