Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Omelet wrap met Thaise wok groenten

Omelet wrap met Thaise wok groenten

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 verpakking Thaise wokgroente sugarsnaps rode peper van Albert Heijn 
  • 50 gr cashewnoten
  • 1 eleetlepel eetlepel sesamolie
  • 1 eleetlepel eetlepel sojasaus
  • Zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 50 ml melk (mag ook plantaardig)
  • 5 gr platte peterselie of koriander
  • zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze omelet wrap is gevuld met lekker veel groenten en cashewnoten. Lekker op smaak gebracht met onder andere sojasaus en sesamolie voor een smaakvol lunch recept.

Gezonde start in het nieuwe jaar

Yes, het is weer het begin van een nieuw jaar en dan mogen er weer EXTRA veel groenten op tafel staan, om lekker gezond te doen. Nu mogen er voor mij áltijd veel groenten op tafel staan, want ik ben er gek op. Liefst zoveel mogelijk verschillende groenten en daarom is een voorgesneden zakje met Thaise wok groente ideaal. Lekker sugar snaps, courgette, taugé, paksoi en Chinese kool, zonder dat je allemaal deze groenten hoeft te kopen. Daarnaast is het natuurlijk ook lekker snel klaargemaakt, omdat alles al voorgesneden is. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Groentehack!

En hoe breng je die wokgroente nu snel op smaak? Nou ten eerste zit er bij deze Thaise wokgroente sugarsnaps rode peper van Albert Heijn ook al rode peper bij, dus een beetje pit zit er al in. Daarnaast breng ik de groenten op smaak met sesamolie en sojasaus. Zó, dan heb je al een smaakbommetje te pakken hoor. Snel, makkelijk en super smaakvol, wat wil je nog meer?! Dat is als je het mij vraagt dé groentehack voor een gezonde start van het jaar!

Tip!

Dit is een erg lekker lunchrecept, maar ook lekker om als avondmaaltijd te serveren. Voeg dan ongeveer 50-70 gram ongekookte rijst per persoon toe. Kook de rijst eerst en wok deze daarna door de wokgroente heen. Je kunt nu waarschijnlijk de omelet wrap niet meer dicht vouwen, maar kunt ook de omelet wrap op het bord leggen en de groenten er helemaal overheen verdelen.

Bereiding

Stap 1

Verhit een beetje olie in een pan. Haal de Thaise wokgroente sugarsnaps rode peper van Albert Heijn uit de verpakking en wok deze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg vervolgens de cashewnoten, een eetlepel sesamolie en een eetlepel sojasaus toe en wok nog 1 minuut door. Bewaar de Thaise wokgroente in een afgedekte kom, zodat de groenten warm blijven.

Stap 2

Kluts de eieren in een kom. Voeg vervolgens melk en zout naar smaak toe en kluts goed door elkaar.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en voeg, zodra de olie warm is, de helft van het eimengsel toe. Zorg ervoor dat het eimengsel over de hele pan verdeeld is. Zet het vuur niet te hoog en bak zo de omelet wrap in ongeveer 5 minuten gaar. Het is niet nodig om dit omelet om te scheppen. Zodra je ziet dat de bovenkant ook gaar is, haal je de omelet wrap uit de pan. Dek af, zodat het warm blijft. Maak vervolgens de tweede omelet wrap op dezelfde manier.

Stap 4

Vul nu de helft van de omelet wrap met de gewokte groenten en sla de andere helft van de omelet over de vulling. Maak zo ook de tweede omelet wrap.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch vegetarisch aziatisch cashewnoten thais makkelijk & snel rode peper wraps wok omelet

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴