Pompoen puree

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 500 gr pompoen
  • 1 klontje boter
  • 30 ml melk
  • peper en zout naar smaak
  • 75 gr feta kaas
  • 30 gr walnoten

Dit is een heerlijk bijgerecht, zeker tijdens de feestdagen. Lekkere en romige pompoen puree is ook favoriet bij kinderen!

Pompoen puree als bijgerecht

Aardappelpuree is een beetje saai vind je niet? En zoete aardappelpuree kennen de meesten van ons nu ook wel weer, maar kennen jullie pompoen puree al als bijgerecht? Even iets anders, onwijs lekker romig en je eet gewoon een extra portie groenten. Probeer het ook eens bij kleine kinderen, kan me goed voorstellen dat ze dit lekker vinden ook al heb ik er zelf geen ervaring mee. En uiteraard, dit recept vind ik ook zeer geschikt voor het Kerstdiner.

Sommigen vinden het erg vervelend om een pompoen in blokjes te snijden en dat kan ik mij best goed voorstellen. Het is inderdaad even een klusje, maar oefening baart kunst. Heb je hier echt geen zin in? Dan koop gewoon een zakje met pompoenblokjes in de supermarkt. Dat kan namelijk ook gewoon!

Bereiding

Stap 1

Snijd de blokjes pompoen in gelijke stukken en kook in ruim water tot de pompoen zacht is, ongeveer 10 minuten.

Stap 2

Verwarm in een pannetje melk en smelt de boter. Voeg de pompoenblokjes toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met wat peper en zout.

Stap 3

Maak af met feta kaas en gehakte walnoten.

hoofdgerechten feta bijgerechten vegetarisch puree pompoen zoete aardappel herfst
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media