Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegetarische pompoen ovenschotel

Vegetarische pompoen ovenschotel

Bereidingstijd: 25 min.

Oventijd 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr aardappel
  • 300 gr pompoen
  • 100 gr champignons
  • 175 gr vegetarisch gehakt
  • 1 paprika
  • 150 gr wortel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 scheutje melk
  • 1 klontje boter
  • 1 tl tijm
  • peper en zout

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Maak deze lekkere ovenschotel met pompoen- en aardappelpuree vol met groenten. De vulling bestaat uit paprika, wortel, champignons en (vegetarisch) gehakt.

Herfstige en winterse ovenschotel

De ster van dit gerecht is natuurlijk de pompoen, een heerlijke groente die onwijs populair is in de herfst en ook in de winter. Het maakt de puree lekker zoet en smaakvol, het dakje van de ovenschotel. De ovenschotel is vegetarisch, omdat ik vegetarisch gehakt gebruik, maar je kunt natuurlijk ook runder- of half-om-half gehakt gebruiken. Daarnaast zit de ovenschotel vol groenten namelijk champignons, wortel en paprika. De ovenschotel is ook zeer geschikt voor kinderen. In dit recept kan 1 kind mee-eten. 

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Verhit wat olie in een pan, fruit het uitje aan en voeg na een paar minuten de knoflook toe. Voeg na een paar minuten paprika, champignons en wortel toe. Bak ongeveer 5-7 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten het vegetarisch gehakt toe en roerbak. Voeg nu ook tomatenpuree en een klein scheutje water toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 

Stap 3

Giet de aardappelen en pompoen af en stamp samen met melk en een klontje boter tot een puree. Voeg hierbij tijm en meng goed. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 4

Neem de ovenschaal en voeg onderin het groenten en gehaktmengsel. Voeg hierover de puree en maak streepjes met een vork over de bovenkant. Bak de pompoen ovenschotel af in de oven in ongeveer 20 minuten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten paprika aardappel vegetarisch winter champignons pompoen diner oven vegan herfst kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴